Seksualundervisning: køn, sex og frihed til forskellighed

Unge LGBT+ personer går ofte alene med deres overvejelser omkring kønsidentitet og seksuel orientering i lang tid, før de rækker ud og taler med andre om det. Det vil LGBT+ Danmark gerne være med til at ændre på ved at give unge et fælles udgangspunkt for at snakke om køn og seksuel orientering – med hinanden og med de voksne.

Selvom unge ofte har en stor interesse for emner som køn og seksuel orientering, så kan de selvsamme emner være svære at snakke om. Fra vores rådgivning ved vi, at dette særligt gør sig gældende, hvis ens oplevelser bryder med mange af de forventninger og forestillinger om køn og seksuel orientering som allerede findes i samfundet – f.eks. hvis man er i tvivl om sin seksuelle orientering, sine grænser, eller hvis man ikke identificerer sig med det køn som man blev tildelt ved fødslen. Med dette undervisningsforløb vil vi klæde eleverne på til at blive bedre til at snakke om køn, seksualitet og sex – med et særligt blik for de mange forskellige oplevelser som man kan have som ung, når man er nysgerrig på, hvem man er og hvem man er tiltrukket af – romantisk og seksuelt.

I dette forløb med seksualundervisning trækker vi på vores erfaringer fra LGBT+ Danmarks rådgivningstelefon såvel som på undersøgelser på området som kan øge elevernes viden om forskellige perspektiver på køn, seksualitet og sex. Vi vil særligt have fokus på, hvordan man som ung lærer sig selv, sin kønsidentitet og sin seksuelle orientering at kende, så man kan få positive og trygge oplevelser med sex.

Kurset indeholder to moduler á tre timer:

  1. Det første modul afholdes på skolen og består af et foredrag om kønsidentitet og seksualitet, samt en workshop om fordomme og forventninger til køn og sex.
  2. Det andet modul afholdes i LGBT+ Danmarks lokaler, hvor eleverne vil få mulighed for at høre mere om LGBT+ rettigheder gennem tiden.

Mellem første og andet modul inviteres eleverne desuden til at arbejde med temaerne i klasserne i samspil med deres lærere, og der vil derfor også være mulighed for at følge op på arbejdet i klasserne.

Forløbet er gratis for skoler i Københavns Kommune via Åben Skole.

KONTAKT OS

Julia Skov
Videns- og outreachkonsulent
[email protected]