Seksualundervisning: køn, seksuel orientering og frihed til forskellighed

LGBT+ Danmark tilbyder seksualundervisningsforløb til udskoling på enten 2 eller 4 lektioner.

Frihed til forskellighed” – uanset seksualitet og køn! Hvad snakker vi om, når vi taler om bøsser, lesbiske, transpersoner, non-binære og andre queer personer? Hvad betyder alle ordene og er det trygt for os tale om – med hinanden både i og udenfor skolen, med voksne, med andre vi kender?
I forløbet vil vi komme med oplæg, korte videoklip og lave nogle små opgaver sammen og hver for sig. Og frem for alt skal vi snakke om dét der fylder i forhold til seksualitet og køn, når man er ung.

I Danmark ser vi en tendens til, at stadig flere børn og unge giver udtryk for tanker om deres kønsidentitet og seksualitet skolealderen. Mange går ofte alene med deres overvejelser, før de rækker ud og taler med andre om det, og mange oplever desværre et nedsættende sprog om LGBT+ personer. For børn og unge kan det at bryde med normerne for køn og seksuel orientering have negative konsekvenser for den enkeltes oplevelse af at høre til i skolen og blandt deres jævnaldrende.

Derfor vil LGBT+ Danmark give de unge et fælles udgangspunkt for at snakke om køn og seksualitet– med hinanden og med de voksne – og derigennem få en bedre forståelse for sig selv og sine venner.

Praktisk

Forløbet henvender sig til udskoling og kan tilpasses til at have en varighed af enten 2 eller 4 lektioner (á 45 minutters varighed pr. lektion.) alt efter hvad der passer bedst i jeres lektionsplanlægning.

Forløbet er gratis for skoler i Københavns Kommune via Åben Skole.

Hvad skal der ske:
  • I skal høre lidt om LGBT+ rettigheder gennem tiderne.
  • I skal lære om køn og seksualitet.
  • Se på normer for køn og seksualitet og hvordan de påvirker os.
  • Blive opmærksom på hvordan der kan skabes en tryggere skole for alle.

Indhold

I dette undervisningsforløb trækker vi på vores erfaringer fra LGBT+ Danmark såvel som på undersøgelser på området.

Igennem forløbet vil eleverne introduceres til LGBT+ Danmark og LGBT+ rettigheder gennem tiden, heri hvordan LGBT+ aktivister har arbejdet for retten til at være den man er. Derudover vil eleverne få viden om hvad kønsidentitet og seksualitet betyder og opbygge et fælles sprog til at tale om det. Vi vil se på normer for køn og seksualitet og hvordan de kan påvirke os og til sidst skal vi arbejde med hvordan vi kan skabe en tryggere skole for alle – uanset kønsidentitet og seksualitet.

 

KONTAKT OS

Julia Skov
Diversitetskonsulent
[email protected]