Donér til LGBT+ Danmark

Kunne du tænke dig at støtte vores arbejde med en økonomisk donation?  

På denne side har du mulighed for at give donationer til LGBT+ Danmark – klik blot på knappen herunder. Du kan selv vælge, om den skal være enkeltstående, månedlig eller årlig. Du kan også donere over MobilePay på nummeret 531666.

Herunder kan du læse om, hvordan du får skattefradrag for dine donationer, samt hvordan du kan betænke LGBT+ Danmark i dit testamente. Har du spørgsmål vedrørende din donation, kan du kontakte  

Se LGBT+ Danmarks indsamlingsregnskab fra maj – december 2022

 

Støt LGBT+ Danmarks arbejde

Her kan du vælge den type donation, du ønsker

Queer Solidarity Fund

LGBT+ Danmark arbejder internationalt med at fremme LGBT+ rettigheder uden for Danmarks grænser. Gennem partnerskaber arbejder vi tæt med lokale LGBT+ aktivister og organisationer i Østafrika, SWANA-regionen samt Østeuropa.

Ønsker du specifikt at støtte LGBT+ Danmarks internationale indsatser, kan du støtte med et valgfrit beløb til MobilePay-nummer 859800.

Læs også mere om LGBT+ Danmarks internationale arbejde her.

 

Skattefradrag for donationer til LGBT+ Danmark

Alle med dansk CPR-nummer kan få skattefradrag for det samlede beløb, de har doneret til forskellige organisationer, herunder LGBT+ Danmark. Hvis du donerer via hjemmesiden her eller donerer et fast beløb og har oplyst CPR-nummer, bliver dine donationer automatisk indberettet til SKAT. Hvis du derimod har doneret via MobilePay eller på en virksomheds vegne, er der lidt mere, du skal gøre for at få fradrag. 

Hvad hvis jeg donerer via MobilePay og vil have skattefradrag?

Donationer til LGBT+ Danmark på MobilePay kan ikke registreres automatisk af SKAT, fordi de står som anonyme bidrag. Derfor skal du selv oplyse os om følgende informationer, for at beløbet bliver trukket fra i SKAT: Dato for donationen, beløbets størrelse, transaktionsnummer fra MobilePay, navn, adresse og CPR-nummer. 

Deadline for indberetning af CPR/CVR-nummer er 10.01.2024 kl. 12 for donationer fra d. 01.01.2023 til og med d. 31.12.2023 

Det er lettest at gemme informationerne fra MobilePay og sende dem til os ved at gøre følgende: 

  1. Først åbner du din MobilePay-app og trykker på ”aktiviteter” i menuen nederst. 
  2. Find den donation, du vil indberette. 
  3. Klik på den, og tryk herefter på ”Transaktionsoplysninger” nederst på skærmen. 
  4. Tag et screenshot af den side, du kommer ind på. Den viser alle de oplysninger fra MobilePay, som vi skal bruge for at indberette skattefradraget. 
  5. Send billedet til , og skriv kontaktoplysninger og evt. medlemsnummer i mailen, og skriv ”Skattefradrag for donation” i emnefeltet. 
  6. CPR-nummer må du IKKE sende pr. mail af sikkerhedsmæssige årsager. Det skal du i stedet skrive i denne formular. 
  7. Vi kan desværre ikke efterindberette efter den nævnte deadline eller for tidligere år.

Når du har gennemgået trinnene ovenfor, sørger vi for resten. Vi indberetter beløbet for dig ved næste årsskifte. Efter at vi har indberettet beløbet til SKAT, kan der dog gå op til 4 uger, før du kan se det i din årsopgørelse. LGBT+ Danmarks CVR.nr. 23072513 vil fremgå af årsopgørelsen. Så kan du også se, at den er gået rigtigt igennem. 

Virksomheder og skattefradrag?

Hvis din virksomhed har doneret til LGBT+ Danmark og gerne vil have skattefradrag for donationen, skal du kontakte os på følgende mail: . Så sørger vi for at hjælpe dig. 

Medlemskontingent er ikke omfattet af skattefradrag

Medlemskontingenter til foreninger er ikke fradragsberettiget. Hvis du ændrer dit medlemskab til fast støtte i stedet, vil du dog kunne få fradrag for det, fordi du så i stedet for at være medlem af foreningen støtter den. 

Flere spørgsmål?

Hvis du ikke fik svar på det, du søgte ovenfor, må du altid gerne skrive til os på , så vil vi gøre vores bedste for at hjælpe dig på vej med skattefradraget. Du kan også finde mere information om reglerne på SKATs hjemmeside. 

Testamente

Hvis du vil støtte LGBT+ Danmarks arbejde, kan det ske på flere måder, blandt andet ved at betænke LGBT+ Danmark i dit testamente. 

Har du ingen arvinger, kan du efterlade din formue til LGBT+ Danmark. Landsforeningen er fritaget for at betale boafgifter, så hele beløbet går ubeskåret til foreningens arbejde. Ønsker du at betænke for eksempel både familiemedlemmer og LGBT+ Danmark, kan du bestemme, at LGBT+ Danmark skal betale boafgiften for dine øvrige arvinger. På den måde støtter du både LGBT+ Danmarks arbejde og sikrer dig, at dine arvinger arver mest muligt. 

LGBT+ Danmark tilbyder gratis hjælp til oprettelse af et almindeligt testamente. Du kan kontakte vores advokat, Peter Sindal Lundsberg, på telefon 3311 3636 eller  for gratis rådgivning i den forbindelse. 

Samarbejde med Legal Desk

Vi har indgået et samarbejde med Legal Desk, som gratis hjælper dig med at testere et valgfrit beløb til vores sag. Når du tænker os ind i dit testamente, er du med til at gøre en kæmpe forskel for vores arbejde. 

Du støtter os ved at udfylde en kort formular hos Legal Desk, hvor du løbende vil blive vejledt med hjælpende forklaringer. På baggrund af dine svar, udarbejder Legal Desk automatisk et legat med det beløb, du ønsker at give til os, når du en dag går bort. Hvis du allerede har lavet et testamente, bliver legatet oprettet som tillæg (kodicil), og hvis ikke, fungerer legatet blot som selvstændigt testamente. 

Du kan finde formularen for Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner her. 

Når du har oprettet legatet, skal det underskrives foran en notar eller to vitterlighedsvidner, som du selv vælger. Dette bestemmer du helt selv i formularen. Hvis du ønsker at støtte os og samtidig efterlade mere til dine arvinger, anbefaler vi, at du ser denne video omkring 30 %-løsningen.