LGBT+ Rådgivningen

LGBT+ Danmarks rådgivning er for alle, der har spørgsmål om køn, krop eller seksualitet og ønsker at vende dem med nogen i et fortroligt rum.

Rådgivningen er lukket i dag, men du kan altid sende en mail på [email protected]

KONTAKT RÅDGIVNINGEN

Tlf.: 33 13 19 48
E-mail: [email protected]
Book et fysisk møde

ÅBNINGSTIDER

MANDAG 18-20 (i lige uger)
TIRSDAG 18-20
TORSDAG 18-20

Hvad er LGBT+ Danmarks rådgivning?

Rådgivningen er et gratis tilbud for alle, der har spørgsmål om kønsidentitet eller seksualitet. Vi har afdelinger i Aarhus, Aalborg og København, og her kan du få fat i os enten telefonisk, skriftligt eller ved fysisk møde. Vi har åben mandag (Aalborg), tirsdag (København) og torsdag (Aarhus) fra kl. 18-20, og du kan ringe til alle afdelinger, uanset hvor i landet du er bosat, og ved telefonisk rådgivning behøver du ikke at booke en tid. Du kan også altid sende os en mail, som vi tilstræber at besvare inden for max. 5 dage. 

Du kan klikke her for at læse mere om vores afdelinger i Aalborg, Aarhus og i København.

Hvad kan du få hjælp til?

Vores rådgivere kan hjælpe dig med de fleste emner, som knytter sig til det at være LGBT+ person. Intet spørgsmål er for stort eller småt. Køn, seksualitet, identitet, parforhold, børn og forældreskab, transition, sociale netværk, mental sundhed, adgang til sundhedssystemet, trivsel, diskrimination og mobning er nogle af de emner, som vores rådgivere har erfaring med at tale om.  

Hvem kan benytte rådgivningen?

Rådgivningen er for alle. Du er altid velkommen til at kontakte os, uanset din alder og om du er homoseksuel, transkønnet, biseksuel, panseksuel, nonbinær, kønsdivers, aseksuel, interkønnet, i tvivl eller nærtstående til en LGBT+ person. Du kan også kontakte os, hvis du er fagperson og møder LGBT+ personer i dit arbejde. 

Hvem er rådgiverne?

Rådgivningen varetages af frivillige rådgivere, der har stor erfaring med spørgsmål om seksuel orientering, kønsidentitet og -udtryk, og vi står klar til at hjælpe dig, hvad end du har brug for råd, sparring eller blot et par lyttende ører. Vores rådgivere gennemgår grundig uddannelse, løbende opkvalificering og modtager supervision. 

Vi tilbyder også specialiseret LGBT+ juridisk rådgivning

Udover vores generelle rådgivning har vi et særligt juridisk team, som bl.a. kan hjælpe dig med spørgsmål som:  

  • juridisk kønsskifte og rettigheder for transpersoner 
  • forældreskab, herunder muligheder og rettigheder 
  • hvis du har været udsat for chikane eller en hadforbrydelse 
  • andre retslige spørgsmål angående regnbueliv 

Du kan læse mere om vores juridiske rådgivning her

Book en personlig rådgivningssamtale i Aalborg, Aarhus eller København

I vores åbningstid er det muligt at komme ind til en fysisk samtale med en rådgiver. Dette gælder både for vores almene og juridiske rådgivning.
Du booker et møde ved at trykket på boksen nedenfor. Du/I er velkomne til at komme flere, hvis du for eksempel vil tage din partner eller forældre med.

Rådgivningen i Aalborg

Her kan du læse mere om rådgivningen og deres lokaler i Aalborg

Læs mere

Rådgivningen i Aarhus

Her kan du læse mere om rådgivningen og deres lokaler i Aarhus

Læs mere

Rådgivningen i København

Her kan du læse mere om rådgivningen og deres lokaler i København

Læs mere

Vores rådgivningsteam er underlagt tavshedspligt. Det betyder, at alt, du taler med rådgiveren om, bliver mellem jer.   Kontakter du os på telefon, kan vi se det telefonnummer, du ringer fra. Kontakter du rådgivningen pr. mail, kan vi se den mailadresse, du bruger. Du kan naturligvis skrive fra en anonym mailadresse. På chat kan vi se din IP-adresse og geografiske placering.  Alle mails og chats bliver slettet efter endt rådgivning.  Vær opmærksom på, at tavshedspligten er tilsidesat ved mistanke om personfarlige forhold. Hvis du eksempelvis fortæller, at du har planer om selvmordsforsøg, at du som mindreårig er udsat for vold i hjemmet, eller hvis du fortæller om en planlagt hadforbrydelse, vil vores rådgivere være underlagt underretnings- eller afværgepligt og derfor være nødsaget til at kontakte myndighederne.

Under almindelige bestemmelser for rådgivning kan du som rådsøgende læse mere om de forudsætninger, vi yder rådgivning under, og hvordan rådgivningens ansvar er afgrænset. Læs mere her.

I Rådgivningen arbejder vi ud fra disse grundlæggende principper: 

  • Alle rådsøgende har ret til et ligeværdigt møde 
  • Vores rådgivning er baseret på anerkendelse af den, du er, samt genkendelse og respekt for de problemstillinger, du er i berøring med 

Vi møder dig der, hvor du er, og tager afsæt i dine problemstillinger, sådan som du selv forstår dem. Vores fokus er at skabe en tryg og anerkendende oplevelse for dig, og at støtte dig i at finde dine egne løsninger. 

Vi er altid glade for feedback og input til vores arbejde. Skulle du have en dårlig oplevelse med vores rådgivning, opfordrer vi til, at du fortæller os det med det samme. Så har vi mulighed for at ændre på det, der ikke har fungeret hensigtsmæssigt. Læs mere her.

LGBT Danmark er medlem af brancheforeningen RådgivningsDanmark, som er en forening af organisationer, der yder gratis rådgivning til mennesker i komplicerede livssituationer. 

Rådgivningen i København og den juridiske rådgivning er akkrediteret af RådgivningsDanmark i 2020. Vi arbejder henimod at få alle vores rådgivninger akkrediteret.