Juridisk rådgivning

Står du i et juridisk dilemma og har brug for et par uvildige øjne?  

LGBT+ Danmarks rådgivning har et særligt juridisk team, som kan hjælpe dig med retslige forhold. Teamet består af jurastuderende og jurister med erfaring i de juridiske spørgsmål, som knytter sig til tilværelsen som LGBT+ person.  

Det praktiske

Vi svarer på mail i åbningstiden, men i travle perioder kan der gå mere end en uge, før du får svar. Du kan også ringe eller besøge os i LGBT+ Danmarks lokaler i København. Skriv en mail forud, hvis du ønsker at tale med en af vores juridiske rådgivere på telefon eller ved fremmøde. På den måde sikrer vi, at der afsættes tid til netop dine spørgsmål. 

DEN JURIDISKE RÅDGIVNING

Vestergade 18E, 2. sal, 1456 København K 
Tlf.: 33 13 19 48 (tirsdage 18-20) 
E-mail: [email protected]
Booking af juridisk fremmøde: Bookingportal

Vi kender dine rettigheder

LGBT+ personer kan indimellem befinde sig i nogle unikke juridiske situationer. Det skyldes ikke mindst, at lovgivning omkring eksempelvis forældreskab og trans-området jævnligt opdateres. Derfor kan det være vanskeligt som privatperson altid selv at gennemskue sine rettigheder. 

Følgende er eksempler på emner og spørgsmål, som vores juridiske team tidligere har hjulpet med.   

 • Diskrimination og hadforbrydelser
  Hvad gør jeg, hvis jeg bliver chikaneret på arbejdet? Hvad er mine muligheder for at anmelde diskrimination? Hvordan anmelder jeg en hadforbrydelse? 
 • Forældreskab 
  Må jeg undlade at opgive navnet på mit barns far? Hvilke rettigheder har jeg som medmor? Kan jeg adoptere min kærestes barn? Har jeg samme mulighed for at adoptere som heteroseksuelle? Hvad er mulighederne for surrogat i Danmark? Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg bliver gravid ved inseminering? 
 • Ægteskab og samliv
  Hvordan sikrer vi hinanden bedst som samlevende? Kan min udenlandske kæreste få ophold i Danmark? Hvem arver mig, hvis jeg ikke er gift eller registreret? Hvordan omdanner jeg mit registrerede partnerskab til ægteskab? Hvordan bliver jeg skilt fra min ægtefælle? 
 • Juridisk køn
  Hvordan søger jeg om juridisk kønsskifte? Hvad er mine muligheder for navneændring?