GUIDES

Her på siden kan du finde brugbare guides til forskellige komplekse emner, der relaterer sig til livet som LGBT+ person. Vi udgiver guides om familiedannelse, kønsbekræftende behandling og andre temaer, som gør dig klogere på dine muligheder og rettigheder. Er der et emne, du savner en guide om, så er du meget velkommen til at sende os et tip på

Seneste nyt om LGBT+ love og rettigheder

Der kommer ofte nye love og regler på LGBT+ området. Vi kommer med en opdatering, når der er væsentlige udviklinger i love og regler, som du bør kende som LGBT+ person. Her på siden kan du se alle vores nyheder om love, afgørelser og rettigheder, der er vigtige for LGBT+ personer i Danmark.

Læs mere

Familiedannelse som LGBT+ person

Det kan være svært at vide, hvor man skal starte, når man godt vil finde mere information om familiedannelse som LGBT+ person. Her er nogle bud på, hvordan du kan finde mere information om din situation, hvis du ikke har fundet det du søgte i vores andre guides.

Læs mere

Guide: 10 spørgsmål om adgang til kønsbekræftende behandling i Danmark

Der er mange, der er i tvivl om, hvornår og hvordan de kan få kønsbekræftende behandling i Danmark og udland. Det kan være svært at vide, hvornår det bliver finansieret af det offentlige sundhedsvæsen, hvornår man selv skal betale, og hvilke ting man ikke selv kan få lov til at betale for. I denne guide giver vi et kort overblik over svarene på nogle af de ofte stillede spørgsmål.

Læs mere

Guide: 5 spørgsmål om hjemmeinsemination

Mange LGBT+ personer kunne godt tænke sig at blive gravide igennem hjemmeinsemination, men man kan let få en følelse af, at man bliver tvunget til at blive behandlet hos en fertilitetsklinik. I denne guide giver juridisk konsulent hos LGBT+ Danmark Max Maskell et overblik over reglerne, så I kan komme så tæt som muligt på at have den proces, I ønsker jer.

Læs mere

Forskel i tilbud om kønsbekræftende behandling på de forskellige Centre for Kønsidentitet

Hvis man er transkønnet, kan man have ret til kønsbekræftende behandling igennem det offentlige enten i København, Aalborg eller Odesnse. Der er plads til en del fri fortolkning i behandlingsvejledningen, og derfor er tilbuddene ved de forskellige centre ikke ens når de kommer f.eks. til mikrodosering af hormoner eller om man kan få lavet øvre kirurgi uden hormonbehandling.

Læs mere