Besøgsvennerne

Vil du have besøg af en frivillig LGBT+ person – en du kan tale med over en kop kaffe, tage på museum med eller dele dine tanker og følelser med?  

LGBT+ Danmark tilbyder en helt gratis og uforpligtende tjeneste, der knytter frivillige besøgsvenner med ældre LGBT+ personer (65+). 

Ensomhed rammer os alle, især hos LGBT+ befolkningen, hvor folk af forskellige grunde ikke altid har tæt kontakt med dem omkring sig.   

Gennem besøg af en frivillig LGBT+ person får du som besøgsvært mulighed for at danne venskab med en anden LGBT+ person, som du kan dele dine følelser og bekymringer med eller blot hygge med over en kop kaffe eller en aktivitet. Vi forsøger altid at matche jer bedst efter dine behov og ønsker. 

Hvem er besøgsvennerne? 

Besøgsvennerne er frivillige LGBT+ personer, som gerne vil lære et menneske fra en ældre generation at kende. Som ældre LGBT+ personer har du en anden livserfaring og viden, som mange i yngre generationer nyder at lære af. På den måde er møderne altid baseret på gensidig interesse. 

I mødes som regel et par timer ca. hver anden uge. Det kan være, at I mødes derhjemme til en kop kaffe, går en tur, besøger et museum, eller noget helt fjerde – det bestemmer I sammen. Besøgene handler om at blive mødt i øjenhøjde med tryghed, forståelse og gensidig respekt. En besøgsven er ikke en terapeut eller behandler, men blot en person, der kan tilbyde nærvær, gode samtaler og selskab. 

Skal vi besøge dig? 

Besøgstjenesten er for 65+ LGBT+ personer, og tjenesten er foreløbig kun tilgængelig i København og omegn. Du kan skrive til os på [email protected] for mere information. Vi glæder os til at høre fra dig.