Forandring i fællesskab

LGBT+ Danmark er Danmarks største og ældste politiske forening for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transpersoner og alle andre, der bryder med normer for køn og seksualitet. 

Vores vision er en verden med lige muligheder og bedre trivsel for alle uanset kønsidentitet og seksualitetDerfor sikrer vi rettigheder, trygge fællesskaber og social forandring – lokalt, nationalt og globalt. 

Siden foreningens fødsel på Sankthansaften i 1948 har den danske LGBT+ bevægelse været et socialt såvel som et politisk fællesskab. Meget er sket sidenmen LGBT+ Danmark er stadig en demokratisk styret medlemsorganisation med hundredvis af frivillige kræfter, politiske ildsjæle, solidaritet, sammenhold og en utrættelig vilje til forandring. Foreningen er uafhængig i partipolitisk og religiøs henseende. 

Vi arbejder politisk

Danmark er og har historisk været blandt de mest progressive lande, når det kommer til LGBT+ vilkår og rettigheder. Det betyder dog ikke, at der ikke fortsat er store kampe forudVi arbejder løbende med politikerne på Christiansborg og i kommunerne på tværs af politiske sektorer for at sikre lige muligheder og rettigheder uanset køn og seksualitet. 

Vi yder støtte og skaber fællesskaber


Alle
 har brug for nogen at spejle sig i. Trygge fællesskaber, hvor alle kan være sig selv, dele erfaringer, få råd og vejledning, er afgørende for en bedre tilværelse for seksuelle og kønslige minoriteter. LGBT+ Danmark tilbyder rådgivning, sociale arrangementer og samtalegrupper rundt i hele landet for alle aldersgrupper. LGBT+ Danmark støtter dertil minoriteter globalt i tæt samarbejde med lokale LGBT+ organisationer i lige nu Øst- og Nordafrika samt Mellemøsten. 

Vi kæmper for social og kulturel forandring


Rettigheder er fundamentale,
men hvis diskrimination, udelukkelse og stigmatisering stadig foregår, er vi ikke kommet meget længere. Vi ved, at LGBT+ personer oplever alarmerende mere mistrivsel. Derfor udbreder vi viden og uddanner lærere, pædagoger, sundhedspersonale, ledere, NGO’er og andre fagligheder i LGBT+ kompetencer ud fra intersektionelle og normkritiske principper. 

Bliv en del af fællesskabet