Queer Reads

Queer Reads er en bogklub i København for LGBT+ personer, der har lyst til at tale om queer bøger med andre LGBT+ personer i trygge, hyggelige rammer. Bøgerne, vi læser, kan have queer indhold og/eller være skrevet af queer forfattere. Vi vælger hvilke bøger, vi vil læse, sammen, og vi tilstræber at have en ligelig fordeling af klassikere og nyere udgivelser.

I Queer Reads går vi meget op i, at vi hverken er en selvhøjtidelig eller prætentiøs bogklub, men at hovedformålet med at mødes og tale om bøgerne skal være at have det sjovt og have noget hyggeligt at mødes med andre LGBT+ personer om. Indtil videre ligger gennemsnitsalderen i bogklubben cirka i midten af tyverne, men alle aldre er velkomne.

Bogklubben mødes hver måned, men da vi ved, at mange har en travl hverdag, giver vi hinanden to måneder til at læse hver bog. Det betyder, at vi hver anden måned mødes og taler om den valgte bog, og de andre “hver anden måneder” mødes vi til social hygge, der ikke er bundet op om en bestemt bog. Vi vil gerne gå ture, se film sammen, tage på udstillinger eller til mindre koncerter – mulighederne er mange, og vi taler løbende i bogklubben om, hvad vi har lyst til at lave fra gang til gang.

Er man interesseret i at se, hvad Queer Reads er for noget, er man naturligvis velkommen, også selvom man ikke har læst den pågældende bog. Det gælder i øvrigt også, hvis man har deltaget flere gange, men man senere ikke når at læse den aftalte bog. Man er altid meget velkommen! Du kan også melde dig ind i vores Facebook-gruppe, hvor vi vælger de næste bøger, fortæller om arrangementer, deler sociale begivenheder med hinanden og hygger helt vildt.

HVOR 

LGBT+ Medborgerhuset i København
Vestergade 18E, 2.
1456 København

HVORNÅR 

Een mandag om måneden, som regel den sidste eller næstsidste.
Kl. 17.00–18.30
Hold øje med Facebookgruppen og kalenderen.

KONTAKT 


Facebook gruppe:  QueerReads

Dette gør sig gældende for LGBT+ medborgerhuset på Vestergade 18E:

TILGÆNGELIGHEDSANVARLIG: Er du i tvivl om tilgængeligheden lever op til dine behov, til det arrangement du skal til, så kontakt arrangøren direkte med spørgsmål eller behov. I dette tilfælde kan du som oftes tage fat i Kamille på  

UDENOMSAREAL: LGBT+ Medborgerhuset hører til i en gammel brostensbelagt baggård.  

PARKERING: Det er desværre ikke muligt at parkere i gården ved LGBT+ Medborgerhuset. Vestergade er placeret i den røde parkeringszone. Der er to handicapparkeringspladser på Vestergade, tæt ved Gammel Torv.  

OFFENTLIG TRANSPORT: Det er muligt at komme til LGBT+ Medborgerhuset med offentlig transport, da huset ligger fem minutter fra Rådhuspladsen og derfor er tilgængeligt med både bus, metro og tog.  

TRAPPE OG ELEVATOR: LGBT+ Medborgerhuset ligger på 2. sal, og du kan komme op til etagen via trappe eller via trappelift og elevator.  

Vigtig information angående elevator: For at benytte elevatoren skal man bruge en nøglebrik, så du skal give besked til arrangøren, gerne inden du kommer, så I kan lave en aftale om, at du kan bruge elevatoren, når du ankommer, og når du skal hjem.  

DØRE: I medborgerhusets lokaler er der brede døråbninger, så både kørestol og rollator kan komme igennem. Der er ikke automatiske døre.   

NIVEAU: Til Det Store Mødelokale er der et trin op, og der kan lægges rampe ud ved behov. Giv gerne arrangøren besked på forhånd.  

LYS OG RØG: Alle lokaler er røgfri, og stearinlys er heller ikke tilladt. Ud over dagslys fra vinduerne er der elektronisk lys i luftet, som kan skrues op og ned ved behov.   

TOILETTER: Medborgerhuset har 3 kønsneutrale toiletter; to små og ét stort toilet.  

Det store toilet er handicaptoilet med støttearmlæn og lift (medbring eget sejl). På det store toilet er der også pusleplads.  

STILLE OMGIVELSER: I de fleste tilfælde vil det være muligt at trække sig ind til et tilstødende lokale uden støj, hvis man har behov for at trække sig tilbage. Giv gerne arrangøren besked, hvis du har behov for dette, så kan vedkommende hjælpe.  

STØTTEHJÆLPEMIDLER: Der er ikke gelændere i lokalerne ud over på trappen. Der er brede stole i alle lokaler og sofaer i Salen, hvis man har behov for at kunne sidde og hvile sig. Der er i udgangspunktet plads nok rundt om alle møblementer til, at man kan komme rundt i lokalerne med rullestol og elevator.  

SKILTNING: Der er skilte på dørene med information om lokalerne. Skiltene har ikke punktskrift, og der er ikke følelinjer i gulvet.  

SPROG: Vi kommunikerer primært information på dansk, men du er velkommen til at komme og snakke engelsk til arrangementet. 

TRYGGERE RUM
LGBT+ Danmarks aktiviteter skal være trygge at deltage i. Derfor har vi et adfærdskodeks med en række retningslinjer for, hvordan vi er sammen. Læs herunder adfærdskodekset. 

RESPEKT
LGBT+ Danmark tror på og kæmper for, at alle kroppe, kønsidentiteter, kønsudtryk og seksuelle orienteringer er valide og lige meget værd. Det forventes derfor, at ansatte, frivillige og deltagere i LGBT+ Medborgerhuset anerkender og optræder respektfuldt over for andre uagtet krop, kønsidentitet, kønsudtryk, seksuel orientering og fetish såvel som alder, race, etnicitet, funktionsniveau, religion, social baggrund og politisk overbevisning.

TRYGHED OG TILGÆNGELIGHED
I LGBT+ Danmark stræber vi efter at planlægge og afvikle aktiviteter og arrangementer med bredest mulig tryghed og tilgængelighed for deltagende og potentielt deltagende uagtet krop, kønsidentitet, kønsudtryk, seksuel orientering, fetish, alder, race, etnicitet, funktionsniveau, religion, social baggrund eller politisk overbevisning.

SAMTYKKE
I LGBT+ Danmark skal ingen deltage i noget, de ikke har lyst til. Der skal altid søges et aktivt samtykke – der skal altså søges et ‘ja’ og ikke blot efterspørges et ‘nej’. Det gælder i forhold til samtaler om personfølsomme emner, fysisk kontakt og deltagelse i aktiviteter.

 

ANSVAR OG OVERHOLDELSE AF LGBT+ DANMARKS ADFÆRDSKODEKS
Personer som ikke overholder dette adfærdskodeks ved LGBT+ Danmarks aktiviteter vil blive bedt om at gå. Hvis man udsættes for noget ubehageligt, når man deltager i vores aktiviteter – mobning, fobi, racisme, sexchikane eller andet som er i uoverensstemmelse med LGBT+ Danmarks principper – opfordres man til at kontakte foreningens forretningsudvalg på . Frivillige kontakter foreningens frivilligkonsulent -eller koordinator, eller den ansatte i sekretariatet, som man føler sig mest tryg ved at gå til.

 

Vores retningslinjer er vedtaget på LGBT+ Danmarks landsmøde den 31. oktober 2020.

Bliv medlem af LGBT+ Danmark

QueerReads er åben for alle - uanset om du er medlem eller ej. Ved at melde dig ind i LGBT+ Danmark støtter du kampen for LGBT+ personers rettigheder - og får adgang til medlemsrabatter, indflydelse på foreningen og et særligt nyhedsbrev for medlemmer.