Bestyrelsen

Bestyrelsen er LGBT+ Danmarks øverste myndighed mellem de årlige generalforsamlinger. Den består af op til syv personer plus suppleanter, hvoraf en pladser er øremærket unge under 26 år. Bestyrelsen indvælges årligt af LGBT+ Danmarks medlemmer ved foreningens generalforsamling.

Det er bestyrelsens opgave at fastlægge hovedlinjerne for foreningens politiske arbejde samt organisatoriske strategier.

Alle bestyrelsesmøder afholdes 17:00-20:00 på LGBT+ Danmarks sekretariat Vestergade 18E, 2. sal i København og er åbne for offentligheden.

Kommende bestyrelsesmøder:

16. december
12. februar
9. april

Morten Grumstrup (han/ham)

Morten Grumstrup (han/ham)

Forperson

│Valgperiode 2024-2026

Morten er historiker med speciale i dansk LGBT+ historie. Han er fra 1995 og har været frivillig i LGBT+ Ungdom siden februar 2020. Man kan særligt finde ham i det skønne aktivitetstilbud Salon7.

“For mig er synlighed og oplysning vigtigt. Vi skal både arbejde med repræsentation og omnipræsens. Det er afgørende, at vi er en organisation for hele LGBTQIA+ paraplyen, og repræsenterer alle akronymerne i vores arbejde og virke. Samtidig findes LGBTQIA+ personer i alle dele af samfundet, og de problemstillinger som følger er derfor omnipræsente. Derfor bør LGBT+ Danmark også være det.”

Ninna Fedder Helsinghoff (hun/hende)

Ninna Fedder Helsinghoff (hun/hende)

Næstforperson

│Valgperiode 2024-2026

Ninna er født i 1985, og er IT Specialist ved Danske Bank i København, hvor hun også sidder i bestyrelsen for Danske Banks Rainbow Network DK. Hun har været medlem af LGBT Danmark siden 2020, men været aktiv i LGBT aktivisme siden 2012. Desuden er hun uddannet Cand. IT i 2011 ved IT Universitet i København, og er oprindeligt fra Esbjerg.

“Jeg vil gerne være med til at fremme inklusion af alle uafhængigt af seksualitet, køn(sidentitet) og etnicitet, især i forhold til arbejdsmarked og foreningsliv; en samfundsmæssig inklusion hvor man ikke alene kan leve i fred, men aktivt deltage uden forhindringer. Især ønsker jeg at fremme denne udvikling for alle dele af Danmark, og ikke kun omkring større byer.

Mit fokus er på arbejdsmarkedspolitik samt transpolitik, hvor jeg ønsker dialogen kan komme videre end sundhedstilbud, som burde være basale, og i stedet imod reel samfundsinklusion.”

Emilie Sommer (hun/hende)

Emilie Sommer (hun/hende)

│ Valgperiode 2024-2025

Emilie er født i 1999 og arbejder med software i et større dansk it-konsulentbureau. Hun er uddannet ved CBS i organisatorisk innovation og bor på Frederiksberg med sin kæreste. Siden 2020 har hun været frivillig i diverse tilbud hos LGBT+ Danmark, men hovedsageligt i AURA København. Fra 2021 til 2023 har hun desuden arbejdet i LGBT+ Danmarks politik- og kommunikationsafdeling.

“Mit mål er, at LGBT+ Danmark skal styrke samarbejdet med andre humanitære organisationer og skabe tillidsfulde relationer til både kommunale og statslige aktører samt politikere. Vi skal være en naturlig rådgivningspartner inden for arbejdsmarkedspolitik, og vores ekspertise i inklusion skal afspejles i vores arbejde på virksomhedsområdet. Jeg har derudover en stor interesse for familiepolitik og initiativer målrettet børn og unge – især når det gælder fremskridt inden for flerfamilier, fertilitet og trivsel i folkeskolen. LGBT+ Danmark har en stærk historie og et solidt fundament, som vi bygger videre på – det må vi aldrig glemme i vores arbejde for fremskridt.”

Lasse Baagøe Thomsen (han/ham)

Lasse Baagøe Thomsen (han/ham)

│Valgperiode 2023-2025

Lasse er kandidatstuderende ved Aalborg Universitet i Aalborg, hvor han læser Læring og forandringsprocesser. Han har desuden en bachelorgrad i Organisatorisk Læring. Han er født i år 2000 og er opvokset i Sønderjylland, men er flyttet til Aalborg for at studere. Sidenhen er han blevet frivillig i AURA Aalborg og har været det, siden efteråret 2020, og har også været frivillig på LGBT+ Danmarks Ungehøjskole. Udover at være studerende og frivillig, arbejder Lasse i kundeserviceafdelingen for Det Nordjyske Mediehus og bruger ellers sin fritid i Aalborgs gader og på Buens Bogcafé.

“Det som er særligt vigitigt for mig, er at skabe tryggere rum, for alle som ønsker det og være en del af noget større. Jeg ønsker at være en del af et fællesskab, som arbejder mod det bedste for alle samt skabe mere rum og fokus på ligestilling, seksualitet, identitet og inklusion. Det er vigtigt at vi har nogle steder at kunne opsøge og føle os trygge, når verdenen omkring os ikke gør at vi kan føle os trygge. Samtidigt, er det også en prioritet at gøre plads til hele LGBTQIA+ paraplyen i alle dele af samfundet, for vi findes over det hele og der skal være plads til alle uanset baggrund, identitet eller seksualitet.“

Lorraine Hayles (hun/hende)

Lorraine Hayles (hun/hende)

│Valgperiode 2023-2025

Lorraine er 48 år og VVS -lærling på Ærø. Hun har vokset op mange steder i verden da hendes forældre har arbejdet for FN og flyttet familien med. Lorraine har selv 2 børn, hvoraf en bor hos hende og den anden hos sin anden mor. Lorraine har af og til, som hverdagslivet har tilladt, været aktiv i LGBT+ Danmark, hvor hun har arbejdet for inklusion af forskellige grupper.

“Inklusion og mangfoldighed har altid været meget vigtigt for mig. En gennemsigtig struktur og beslutningsprocesser samt “accessability” er utrolig vigtige i en forening, der taler på vegne af så forskelligartede mennesker. Hvis ikke man oplever, at ens stemme høres, føler man sig heller ikke velkommen. Jeg vil bruge min tid i bestyrelsen til at støtte foreningens udvikling med at blive mere repræsentativ for flere af landets LGBT+ miljøer, og på den måde styrke den stemme, foreningen taler med.

Suppleanter