Salon7

*english below

Salon7 er en social queer-café for LGBTQ+ personer fra 18 til 30 år, der har lyst til at møde andre ligesindede mennesker og skabe nye bekendtskaber.

Her er der mulighed for at spille brætspil med hinanden, kigge i bøgerne i vores bibliotek eller snakke over en kop kaffe og snacks. Her kan man også snakke om LGBTQ+-relevante emner og problematikker.

Vi bestræber os på at skabe trygge rammer, hvor hygge og fællesskab er omdrejningspunktet, og hvor der er rig mulighed for at skabe nye venskaber med andre LGBTQ+-personer. Vi understreger, at Salon7 eksisterer fuldstændig på deltagernes præmisser – vi ønsker, at alle deltagere føler, at Salon7 er et trygt og hyggeligt sted.

Vi mødes hver anden mandag i LGBT+ Medborgerhuset i København. Du behøver ikke tilmelde dig på forhånd, men møder bare frit op til arrangementerne.

 

…………….

Salon7 is a social queer cafe for all LGBTQ+ people from ages 18 to 30 who wish to meet and connect with other like-minded people.

Here you will have the options to play board games with each other, browse through the books in our library, or talk about anything and everything over a cup of coffee and snacks.

We aim to create a safer space where ‘hygge’ and community is the focal point and with plenty of possibilities to make new friends with other people in the community.

Salon7 is a recurring event every other Monday in LGBT+ Medborgerhuset in Copenhagen. Feel free to just show up as you are, no registration needed.

 

Vil du gerne være frivillig i Salon7? Så skriv til frivillig- og eventkoordinator Kamille Hjuler Kofod (hun/hende) på .

Godt at vide omkring Salon7

Vi gør meget ud af, at Salon7 skal være et både trygt og hyggeligt rum for deltagerne – så har du forslag til aktiviteter, savner du noget eller har du forslag til, hvordan Salon7 kan blive bedre, så hiv endelig fat i os.

Dette gør sig gældende for LGBT+ medborgerhuset på Vestergade 18E:

TILGÆNGELIGHEDSANVARLIG: Er du i tvivl om tilgængeligheden lever op til dine behov, til det arrangement du skal til, så kontakt arrangøren direkte med spørgsmål eller behov. I dette tilfælde kan du som oftes tage fat i Kamille på  

UDENOMSAREAL: LGBT+ Medborgerhuset hører til i en gammel brostensbelagt baggård.  

PARKERING: Det er desværre ikke muligt at parkere i gården ved LGBT+ Medborgerhuset. Vestergade er placeret i den røde parkeringszone. Der er to handicapparkeringspladser på Vestergade, tæt ved Gammel Torv.  

OFFENTLIG TRANSPORT: Det er muligt at komme til LGBT+ Medborgerhuset med offentlig transport, da huset ligger fem minutter fra Rådhuspladsen og derfor er tilgængeligt med både bus, metro og tog.  

TRAPPE OG ELEVATOR: LGBT+ Medborgerhuset ligger på 2. sal, og du kan komme op til etagen via trappe eller via trappelift og elevator.  

Vigtig information angående elevator: For at benytte elevatoren skal man bruge en nøglebrik, så skriv til nogle dage inden, du regner med at komme, så laver vi en aftale om, hvordan du kan komme med elevatoren.

DØRE: I medborgerhusets lokaler er der brede døråbninger, så både kørestol og rollator kan komme igennem. Der er ikke automatiske døre.   

NIVEAU: Til Det Store Mødelokale er der et trin op, og der kan lægges rampe ud ved behov. Giv gerne arrangøren besked på forhånd.  

LYS OG RØG: Alle lokaler er røgfri, og stearinlys er heller ikke tilladt. Ud over dagslys fra vinduerne er der elektronisk lys i luftet, som kan skrues op og ned ved behov.   

TOILETTER: Medborgerhuset har 3 kønsneutrale toiletter; to små og ét stort toilet.  

Det store toilet er handicaptoilet med støttearmlæn og lift (medbring eget sejl). På det store toilet er der også pusleplads.  

STILLE OMGIVELSER: I de fleste tilfælde vil det være muligt at trække sig ind til et tilstødende lokale uden støj, hvis man har behov for at trække sig tilbage. Giv gerne arrangøren besked, hvis du har behov for dette, så kan vedkommende hjælpe.  

STØTTEHJÆLPEMIDLER: Der er ikke gelændere i lokalerne ud over på trappen. Der er brede stole i alle lokaler og sofaer i Salen, hvis man har behov for at kunne sidde og hvile sig. Der er i udgangspunktet plads nok rundt om alle møblementer til, at man kan komme rundt i lokalerne med rullestol og elevator.  

SKILTNING: Der er skilte på dørene med information om lokalerne. Skiltene har ikke punktskrift, og der er ikke følelinjer i gulvet.  

SPROG: Gruppens møder foregår både på dansk og engelsk.

TRYGGERE RUM
LGBT+ Danmarks aktiviteter skal være trygge at deltage i. Derfor har vi et adfærdskodeks med en række retningslinjer for, hvordan vi er sammen. Læs herunder adfærdskodekset. 

RESPEKT
LGBT+ Danmark tror på og kæmper for, at alle kroppe, kønsidentiteter, kønsudtryk og seksuelle orienteringer er valide og lige meget værd. Det forventes derfor, at ansatte, frivillige og deltagere i LGBT+ Medborgerhuset anerkender og optræder respektfuldt over for andre uagtet krop, kønsidentitet, kønsudtryk, seksuel orientering og fetish såvel som alder, race, etnicitet, funktionsniveau, religion, social baggrund og politisk overbevisning.

TRYGHED OG TILGÆNGELIGHED
I LGBT+ Danmark stræber vi efter at planlægge og afvikle aktiviteter og arrangementer med bredest mulig tryghed og tilgængelighed for deltagende og potentielt deltagende uagtet krop, kønsidentitet, kønsudtryk, seksuel orientering, fetish, alder, race, etnicitet, funktionsniveau, religion, social baggrund eller politisk overbevisning.

SAMTYKKE
I LGBT+ Danmark skal ingen deltage i noget, de ikke har lyst til. Der skal altid søges et aktivt samtykke – der skal altså søges et ‘ja’ og ikke blot efterspørges et ‘nej’. Det gælder i forhold til samtaler om personfølsomme emner, fysisk kontakt og deltagelse i aktiviteter.

ANSVAR OG OVERHOLDELSE AF LGBT+ DANMARKS ADFÆRDSKODEKS
Personer som ikke overholder dette adfærdskodeks ved LGBT+ Danmarks aktiviteter vil blive bedt om at gå. Hvis man udsættes for noget ubehageligt, når man deltager i vores aktiviteter – mobning, fobi, racisme, sexchikane eller andet som er i uoverensstemmelse med LGBT+ Danmarks principper – opfordres man til at kontakte foreningens forretningsudvalg på . Frivillige kontakter foreningens frivilligkonsulent -eller koordinator, eller den ansatte i sekretariatet, som man føler sig mest tryg ved at gå til.

 

Vores retningslinjer er vedtaget på LGBT+ Danmarks landsmøde den 31. oktober 2020.

HVOR

LGBT+ Medborgerhuset, Vestergade 18E, 2. sal, 1456 København K.

HVORNÅR

Vi mødes hver anden mandag i lige uger kl. 18.30–21.00.

Se i vores kalender, når vi mødes næste gang eller hold dig opdateret på vores Facebook eller Instagram

KONTAKT

eller via Facebook og Instagram

Bliv medlem af LGBT+ Danmark

Vores sociale tilbud er åbne for alle - uanset om du er medlem eller ej. Ved at melde dig ind i LGBT+ Danmark støtter du kampen for LGBT+ personers rettigheder - og får adgang til medlemsrabatter, indflydelse på foreningen og et særligt nyhedsbrev for medlemmer.