Transkønnede personer over 18 år søges til interviews om mødet med praktiserende læger

Forskningsenheden for Almen Praksis er i gang med undersøgelse som skal kortlægge, hvad der har betydning for, om transpersoner føler sig trygge i mødet med deres egen læge og hvad som har betydning for, at de oplever et trygt rum. I den forbindelse søger de interviewpersoner som identificerer sig selv som transkønnede (binære eller non-binære) til individuelle interviews.

Forskning viser, at kun halvdelen af transkønnede i Danmark anser deres helbred for at være godt eller særdeles godt. På baggrund af dette ønsker Forskningsenheden for Almen Praksis at undersøge, hvordan transkønnede personer i Danmark oplever mødet med deres praktiserende læge. Formålet er at kortlægge, hvad der har betydning for, om transpersoner føler sig trygge i mødet med deres egen læge og hvad som har betydning for, om de oplever et trygt rum.  

 

Praktisk information 

Interviewet varer cirka 60 min og vil tage udgangspunkt i dine oplevelser hos din egen læge. Interviewet skal finde sted i 2022 og kan forgå hvor du fortrækker det. Ved særlige omstændigheder kan interview over zoom kan aftales.  

 For at kunne deltage skal du opfylde følgende:  

  • Være over 18 år 
  • Du skal have talt med din alment praktiserende læge om din kønsidentitet, men behøver ikke være i et forløb på et af landets tre centre for kønsidentitet 
  • Du skal kunne interviewes på enten dansk eller engelsk 
  • Du definerer dig selv som transkønnet eller non-binær 

 Alle interviews foretages af medicinstuderende ved Københavns Universitet, Elliot Vexø Bøcher Bennich. Hvis du ønsker at deltage eller vil vide mere, kan du kontakte Elliot på mail på   

 

Fortrolighed 

Det er kun medicinstuderende Elliot Vexø Bøcher Bennich og vejleder, lektor Ann Dorrit Guassora, der ser eller hører det indsamlede materiale. I videnskabelige artikler og anden omtale af undersøgelsen vil alle oplysninger være anonymiseret. Al persondata vil blive slettet 2 år efter undersøgelsens afslutning. Projektet behandler persondata efter artikel 6, stk. 1, litra a) og artikel 9, stk. 2, litra a) i persondataforordningen. Al data opbevares på en sikker platform på Københavns Universitet.  

Du kan læse om dine rettigheder efter persondataforordningen i privatlivspolitikken på Københavns Universitets hjemmeside.

  

Afbrydelsen af deltagelse 

Din deltagelse i undersøgelsen er helt frivillig. Hvis du vælger at deltage, men senere beslutter ikke at forsætte med at deltage, kan du frit trække dig fra undersøgelsen når som helst og af hvilken som helst grund (også uden at oplyse grunden) – uden at det får indflydelse på videre forløb eller behandling i sundhedsvæsenet.