LGBT+ Danmarks rådgivning modtager RådgivningsDanmarks kvalitetsstempel: ”Noget af det mest omsorgsfulde, jeg nogensinde har observeret.”
Der er bobler i glassene og laktosefri pavlova-kage på store fade i LGBT+ Danmarks lokaler i København. Medarbejdere fra LGBT+ Danmark, frivillige rådgivere og forperson i akkrediteringsnævnet Stine Lene Hansen er samlet for at fejre, at LGBT+ Danmarks rådgivning for anden gang har modtaget det fineste kvalitetsstempel.
LGBT+ Danmarks rådgivning har for anden gang modtaget RådgivningsDanmarks kvalitetsstempel, den såkaldte akkreditering. Det betyder, at rådgivningen har været igennem en vurdering af, hvorvidt tilbuddet lever op til en række fælles standarder for kvalitet i gratis, sociale rådgivningstilbud. For at få kvalitetsstemplet skal man igennem en lang og krævende proces, hvor rådgivningen måles på en række kriterier inden for temaer som faglig tilgang og metode, kompetencer, ledelse, etik og lovgivning.
Og genakkrediteringen er ofte endnu hårdere end den første akkreditering, fortæller forperson i akkrediteringsnævnet Stine Lene Hansen i sin tale ved arrangementet. ”At blive genakkrediteret er straks værre. Har man fulgt med og udviklet sig og arbejdet med kvaliteten i sin rådgivning? Det har I!”
Og det var ikke blot Stine Lene Hansen, der havde rosende ord tilovers for LGBT+ Danmarks rådgivning. Også auditorerne, som har besøgt rådgivningen i både Aalborg og København havde givet ord med på vejen: ”Det er noget af det mest omsorgsfulde, jeg nogensinde har observeret i min tid som auditor.” skrev en af dem.
Det var derfor en stolt og tydeligt rørt leder for rådgivningsindsatserne, Silvia Miglioranza, der modtog diplomet for genakkrediteringen.
“Det er en kæmpe anerkendelse at blive genakkrediteret. Der findes ikke noget større i rådgivningsbranchen end akkrediteringsstemplet, så det føles lidt som at vinde en Oscar. For LGBT+ Danmark er det helt essentielt, at vores rådgivning er et trygt, nærværende og kærligt sted at være – både som bruger og som rådgiver.
Det er derfor enormt betydningsfuldt, at nogle udefra, der ikke kender os, kan mærke det helt tydeligt fra det øjeblik, de træder ind ad døren. Og så betyder akkreditering, at den rådgivning, vi yder, er kompetent og af høj kvalitet. Det er et skulderklap til alle vores frivillige rådgivere og fagmedarbejdere, som hver dag gør et kæmpe arbejde for at skabe den bedste rådgivning for personer, som bryder med normerne for køn og seksualitet.”
Et kæmpe tak til den A.P.Møllerske Støttefond, som har doneret midler til at gøre genakkrediteringen mulig.
Vil du læse mere om LGBT+ Danmarks Rådgivning, så kig her.
Nysgerrig på RådgivningsDanmarks akkrediteringsordning? Så læs mere her.