Bliv frivillig i et af vores fællesskaber og vær med til at udvikle LGBT+ miljøet i Danmark

LGBT+ miljøet vokser ud over storbyerne. Lige nu ser vi nye fællesskaber for LGBT+ personer blomstrer op lige fra Thy til Falster. Kunne du tænke dig at blive en del af LGBT+ miljøet, få nye relationer og skabe trygge rammer for møder mellem LGBT+ personer? Så kan du nu melde dig som frivillig til en af vores mange nye frivillige grupper.

Hvad vil det sige at være frivillig i en social gruppe? 

LGBT+ Danmark har en række sociale grupper rundt omkring i landet. Her er det frivillige arbejde tæt forbundet med det sociale fællesskab med deltagerne, hvor det handler om at skabe et trygt rum, hvor man kan møde andre ligesindede LGBT+ personer. Dit arbejde her vil hovedsageligt bestå i at sikre de hyggelige rammer, sørge for at der er snacks og kaffe på kanden og tage godt imod de deltagende. Mange af LGBT+ Danmarks sociale grupper mødes om noget fælles tredje fx et brætspil eller en gåtur, imens andre mødes om kaffen og samtalen. 

Vi søger frivillige til lokale, sociale fællesskaber, der har samværet for øje

Her under kan du se hvilke grupper, vi søger frivillige til. Tryk ind på hver gruppe, hvis du vil vide mere om dem. 

Bliv frivillig for unge queer under 18 år

LGBT+ Danmarks populære ungdomsfællesskaber AURA søger også nye frivillige forskellige steder i landet. AURA er et alkoholfrit ungefællesskab for unge under 18 år, der bryder med normerne for køn og seksualitet. AURA drives alle sammen af frivillige. Som frivillig har du, sammen med resten af frivilliggruppen, ansvaret for at arrangere og facilitere arrangementer for de unge to gange om måneden. I har frihed i frivilliggruppen til at finde lige præcis de aktiviteter, som I og de unge synes er sjove at lave, og får mulighed for at give unge LGBT+ personer et trygt og betydningsfuldt møde med et fællesskab med andre unge, der bryder med normerne.  

Vi søger frivillige til AURA i: 

Læs mere om AURA her.

Om du er frivillig i en social gruppe eller i et AURA fællesskab, gør vi, hvad vi kan for at klæde dig ordentligt på til dit frivillige arbejde. Vi inviterer til en årlig frivilligkonference, hvor du har mulighed for at få ny relevant viden indenfor området, men også mærker at du er en del af en stor landsdækkende gruppe af frivillige, der kæmper samme kamp som dig.  

Praktisk om ansøgningen

Når du sender din ansøgning, så ønsker vi svar på:

  • Dit navn  
  • Din alder
  • Pronominer 
  • Hvor bor du?  
  • Hvilken gruppe(r) er du interesseret i?  
  • Hvorfor vil du gerne være frivillig? 
  • Har du erfaring med frivilligt arbejde? Hvad og hvor? 

Send din ansøgning til den relevante frivilliggruppe inden d. 14. oktober. Du vil høre tilbage fra gruppen i løbet af oktober.  

Hvis du har spørgsmål i forhold til at blive frivillig, er du velkommen til at skrive til