Ny videnskonsulent giver fagprofessionelle på børne- og ungeområdet LGBT+ kompetencer

Julia Skov (ethvert pronomen) blev ansat som videns- og outreachkonsulent den 1. august 2022.

Julia Skov (ethvert pronomen) blev ansat som videns- og outreachkonsulent den 1. august 2022.

Mange LGBT+ børn og -unge får ikke den støtte, de har brug for. Manglende viden skaber fordomme og gør vejen til den rette hjælp besværlig. Med ansættelsen af Julia Skov som ny videns- og outreach konsulent vil LGBT+Danmark styrke fagprofessionelles viden og kompetencer, så de bliver klædt på til at møde og støtte langt flere børn og unge, der bryder med normer inden for køn og seksuel orientering.

Stadig flere børn og unge giver udtryk for tanker om deres kønsidentitet og seksuelle orientering i skolealderen. For børn og unge kan det at bryde med normer for køn og seksuel orientering have konsekvenser for oplevelsen af at høre til i skolen, blandt deres jævnaldrende eller i deres familie. Faktisk efterspørger 87 % af LGBT+ elever, at lærere har en større viden om forskellige seksuelle orienteringer og kønsidentiteter og kan tale mere åbent om det med eleverne. For at sikre bedre trivsel hos LGBT+ børn- og unge har det været en del af LGBT+ Danmarks bestyrelses strategi at styrke foreningens videns- og outreachindsats. Derfor er Julia Skov blevet ansat som ny videns- og outreachkonsulent til at udbrede viden om LGBT+ området til fagpersoner. Midlerne til ansættelse af Julia kommer fra byrådene i København og Frederiksberg.

Fagpersoner kan blive ambassadør for mangfoldighed

Julia er uddannet lærer og har undervist og vejledt sårbare elever i udskoling både på almen og behandlingsskole. Hun har derfor selv stået i de fagprofessionelles sko og ved, hvad børn og unge kan have brug for støtte i.

Julia har allerede taget hul på arbejdet og uddannet 20 nye mangfoldighedsambassadører i et et-dags kursus, hvor fagpersoner (bl.a. pædagoger og skolelærere) er blevet klogere på de grundlæggende begreber om køn og seksuel orientering. Kurset inkluderer også viden om LGBT+elevers trivsel og gode råd til, hvordan man som fagperson kan inspirere sine kolleger til at skabe et trygt rum for alle børn og unge – uanset deres køn og seksuelle orientering. Læs mere om kurset i at blive mangfoldighedsambassadør her.

Derudover er Julia ansvarlig for foreningens forløb i seksualundervisning, der giver elever i udskoling et fælles udgangspunkt for at snakke om køn og seksualitet – med hinanden og med de voksne – og derigennem få en bedre forståelse for sig selv og sine venner. Læs mere om seksualundervisningsforløbet Åben Skole her.

Har du en generel forespørgsel relateret til LGBT+ Danmarks samlede videns- og outreachsindsats kan du kontakte Julia Skov på [email protected]. Du er også velkommen til at kontakte Julia hvis I har brug for et skræddersyet undervisningstilbud, som passer til jer og jeres budget.