Biseksuel?

Hvordan ved jeg, at jeg er biseksuel?

Hvis du kan føle dig tiltrukket, enten romantisk eller seksuelt, af mere end et køn, er du biseksuel. For de fleste betyder det, at du er tiltrukket af både mænd og kvinder, men det kan også betyde, at du er tiltrukket af personer med andre kønsidentiteter (læs evt. om begreberne der falder ind under den biseksuelle paraply).

Det er i denne forbindelse vigtigt at forstå, at tiltrækningen til mere end et køn, ikke behøver at være på samme tid, på samme måde eller i samme grad.

Du kan således godt kun have kærester af et køn, men samtidigt også være seksuelt tiltrukket af et andet køn.

Men når det kommer til stykket, er det kun dig selv, der kan mærke, hvem du er tiltrukket af, og derfor er det også kun dig selv, der kan vide, om du er biseksuel eller ej.

 Kan jeg være biseksuel, hvis jeg kun har haft forhold til et køn?

Ja selvfølgelig, kan du det. Det afgørende er, om du er tiltrukket af mere end et køn – ikke med hvem du har haft et forhold til. Du kan f.eks. sagtens være heteroseksuel, selv om du aldrig har haft en kæreste.

 Ok, jeg er biseksuel, hvad gør jeg så nu?

Vi vælger ikke selv vores seksuelle orientering, men vi vælger selv, hvordan vi vil agere på den. Om du vil identificere dig som bi, om du vil være åben omkring det, eller om du vil indgå i forhold med køn, du ikke har haft forhold til før, bestemmer du selv. Det vigtigste er, du er ærlig over for dig selv og dine følelser, og ikke lader dig presse af omgivelsernes forventninger til, hvem du bør være tiltrukket af.

Skulle du have lyst til, at møde andre bier, og høre om hvordan de oplever det at være bi, er du velkommen til at kigge ind, på et af Bigruppens møder. For nogen er det en svær process, at skulle springe ud som bi, selv hvis det er over for en selv. Det kan derfor være rart, i trygge rammer, at kunne drøfte sine følelser eller oplevelser med andre.

Du behøver ikke være medlem af LGBT Danmark eller meldes ind først. Du dukker bare op. Hvis du ikke har lyst til eller mulighed for at komme til København, er du altid velkommen til at kontakte os per mail.
Har du brug for en snak i telefon, står vi klar i Rådgivningen

For Unge

Der er i øjeblikket ingen arrangementer specifikt for biseksuelle unge. Men LGBT Ungdoms arrangementer er som udgangspunkt åbne for både homo- og biseksuelle samt transpersoner under 25 år. Ungdomsafdelingen holder en caféaften i LGBT Danmarks lokaler i København den anden fredag i hver måned. Derudover arrangeres der et andet socialt arrangement hver måned (spilaften, filmaften, grillfest osv.) Tjek kalenderen for datoer, sted og type på LGBT Ungdoms hjemmeside.

Ungdomstelefonen

Ungdomstelefonen er anonym rådgivning for unge og for deres pårørende – det kan være venner eller familie.

5 måder at støtte en bi på

Enhver finder sine egne svar. Men kan du tilbyde disse fem ting vil du have hjulpet enormt med at støtte en udspringende bi.

Acceptér biseksualitet som et gyldigt identitetsvalg
Fakta bier har brug for at vide
Hjælp dem med at genkende og håndtere homofobi i heteromiljøet
Hjælp dem med at genkende og håndtere bifobi i homomiljøet.
Bring dem i kontakt med andre bi-folk
Danske beretninger om at være bi
Tanker om biseksualitet, kvinde 40 år
Fra hanekam til gummikylling, mand 28 år
Sådan føles det...at være biseksuel, kvinde 25 år
Bøger om biseksualitet

Der findes kun få bøger om biseksualitet. Biseksualitet har på mange måder været stedbarn i både forskning og udgivelser om seksualitet; hvis biseksualitet nævnes, er det som oftest i en bisætning i bøger om bøsser og lesbiske. Der findes ingen danske udgivelser specifikt om biseksualitet.

Der findes et mindre antal bøger specifikt om biseksualitet på engelsk, typisk af amerikansk oprindelse. Et par af disse er omtalt neden for. For nogen af bøgerne kan du se en uddybende omtale ved at klikke på bogens titel til herunder:

Recognize: The Voices of Bisexual Men
af Robyn Ochs & H. Sharif Williams
Getting Bi - Voices of Bisexuals Around the World
af Robyn Ochs & Sarah E. Rowley
Dual Attraction - Understanding Bisexuality
af M.S. Weinberger, C.J. Williams og D.W. Pryor
Bi Any Other Name
redigeret af Loraine Hutchins & Lani Kaahumanu
The Bisexual Option
af Fritz Klein