LGBT+ Danmark støtter LGBT+ fællesskaber på Færøerne og i Grønland med donation

På den første nordiske LGBT+ konference i maj mødtes LGBT+ Danmarks sekretariatschef Susanne Branner med bl.a. Aka Parnuuna, Greenland+, Inge Alexander Gjestvang, FRI (NO), Kerrtu Tarjamo, Seta (FI), Trifa Shakely, RFSL (SE), Bartal Nolsøe Poulsen, LGBT+ Føroyar, og Daníel E. Arnarsson, Samtökin78 (IS).

Bestyrelsen i LGBT+ Danmark støtter LGBT+ Føroyar og Greenland+ med 10.000 kroner hver. Pengene skal bruges til at styrke kampen for LGBT+ personers lige rettigheder og skabe flere aktiviteter for særligt unge i foreningerne.

På torsdag d. 8. november skal færinger til stemmeurnerne efter 4 ugers valgkamp, hvor netop LGBT+ personers lige rettigheder har skabt meget debat. Det sker efter, at den tidligere færøske minister, Jenis av Rana, fik sit parti Miðflokkurin til at trække støtten fra det borgerlige regeringssamarbejde, da de var uenige i vedtagelsen af en ny lov, der skulle sikre bedre rettigheder til regnbuefamilier og medforældre.

En delegation fra LGBT+ Danmark bestående af både bestyrelsesmedlemmer, frivillige og ansatte mødte færøske LGBT+ Føroyar og grønlandske Greenland+ i maj i forbindelse med den første nordiske LGBT+ konference i Oslo. Her delte de to foreninger ud af deres erfaringer med at styrke LGBT+ personers rettigheder i deres to lande. De oplever begge store udfordringer med at skaffe midler til rådgivning og aktiviteter for LGBT+ personer fx prides, selvom efterspørgslen er stor. Især har det været svært på Færøerne, hvor LGBT+ personers rettigheder har været en stor del af den offentlige debat de sidste fem år, og som også nu er blevet et stridspunkt i valgkampen. Bestyrelsen i LGBT+ Danmark er derfor glade for at kunne støtte både Greenland+ og LGBT+ Føroyar med hver 10.000 kroner.

”Vi er så glade og taknemmelige for donationen fra LGBT+ Danmark. Vi ser et stort behov for et sted, hvor unge LGBT+ personer kan mødes trygt med andre LGBT+ personer. Derfor vil pengene blive brugt til at starte et safe space, hvor de kan mødes. Det kommer til at have stor betydning for trivslen hos de unge, tror vi.”, siger Esther Margreth Petersen, som er koordinator i LGBT+ Føroyar.

Også hos Greenland+ skal pengene bruges til at skabe aktiviteter for unge LGBT+ personer i Grønland.

Bestyrelsen håber, at LGBT+ Danmarks bidrag kan være med til at styrke foreningernes mulighed for at nå endnu flere LGBT+ personer med deres vigtige indsatser.