Voksentid

20. juni, 2022, 17.30-20.30
LGBT+ Biblioteket, Vestergade 18E, 2.sal, 1164 København K
Social gruppe
Voksentid
Læs om Voksentid her

Voksentid er et mødested for “de voksne og kedelige”, som bare gerne vil hygge og hænge ud i et afslappet rum med ligesindede.

Gruppen er f.eks. for:
•Dem, der ikke længere (eller måske aldrig har) synes det er det fedeste i verden at gå på klub og stå og råbe til hinanden på et dansegulv.
•De, der er lidt trætte af, at sociale fællesskaber enten betyder store mængder alkohol eller parmiddage.
•Personer, der synes kan være svært at komme som par andre steder i miljøet, fordi man måske ligner et heteropar.
•Alle de, der ikke føler sig “queer nok”, “trans nok” eller ikke er regnbuefarvet dansemus på den helt “rigtige” måde.
•Dem med voksentanker, realkreditlån, klimaskam, børn som de elsker men ønsker langt væk sommetider, kæledyr og bil og måltidskasser og parkeringsproblemer og behov for at møde nogle andre mennesker end de kolleger, de har kigget på i de sidste 10 år.
•Partnere til LGBT+ personer, også selv om man ikke selv identificerer sig inden for LGBT+ paraplyen.

Voksentid er gruppen for dig, der gerne vil være sammen med andre voksne, kedelige mennesker, der alle har det tilfælles, at vi lever helt almindelige, stille liv men måske ikke helt passer ind i samfundets ciskønnede-hetero-normer. Og som godt kunne tænke sig at møde andre, de har noget tilfælles med, og hvor ikke behøver forklare og stå på mål for hvem de er.
Kan du nikke genkendende til at være et sted i livet, som ovenfor beskrevet, er du velkommen i gruppen. Alder er altså ikke afgørende for din deltagelse.

Gruppen er blandet på tværs af bogstaverne - én meget stor alfabetsuppe, så at sige. Det betyder også, at vi er forskellige mennesker med mange forskellige erfaringer og liv, ligesom resten af LGBT+ Danmark, hvorfor vi opererer ud fra samme adfærdskodeks.

Respekt: Vi tror på og kæmper for, at alle kroppe, kønsidentiteter, kønsudtryk og seksuelle orienteringer er valide og lige meget værd, hvorfor vi forventer, at alle deltagere anerkender og optræder respektfuldt overfor hinanden uagtet krop, kønsidentitet, kønsudtryk, seksuel orientering, fetish, alder, race, etnicitet, funktionsniveau, religion, social baggrund og politisk overbevisning.

Sprog: Vi bruger navneskilte med pronomen, og fejlkønner man, dvs. bruger det forkerte pronomen, så dvæl ikke i det, men anerkend fejlen, ret dig selv, og kom roligt videre. Hvis nogen retter dig, sig tak og fortsæt samtalen.

Undgå “mandligt” og “kvindeligt” normativt kønnede udtryk: af og til bruger man kønnede ord om begreber, der kan forstærke nogle forudindtagede holdninger om, hvad en ”rigtig” mand og kvinde er, hvilket mange kan finde ganske ubehageligt. Så prøv så vidt muligt at bruge mere neutrale udtryk.
Vi kommer fra alle mulige steder, lag og socialklasser, hav respekt for hinandens baggrund og hjælp hinanden til at skabe et trygt, inkluderende rum, hvor vi kan slappe af og sænke skuldrene, også selvom vi ikke alle har det fulde, akademiske normkritiske ordforråd.

Samtykke: Hos os skal ingen deltage i noget, de ikke har lyst til. Der skal altid søges et aktivt samtykke, altså søges et “ja”, ikke blot efterspørges et “nej”. Det gælder ift samtaler om personfølsomme emner, fysisk kontakt og deltagelse i aktiviteter.

Ingen alkohol: Vi er et alkoholfrit rum medmindre andet er annonceret forud for aftenen. Dette er for at skabe et frirum væk fra festkulturen. Hvis man har lyst til at gå ud og tage en drink efter Voksentid, eller aftale en anden aften med nogle af de andre deltagere, så må man naturligvis hjertens gerne det.

Fotos: Spørg før du tager billeder, eller nøjes med billeder, der inkluderer dem, du kender, og som du ved er ok med det. Ikke alle er nødvendigvis ude og åbne.

Kage: Må jeg tage kage med spørger du? JA DA!!! Altid!!!

Mad: Vi byder ikke på buffet eller lignende, blot lidt snacks. Så saml gerne noget mad op på vejen, tag en klapsammen-mad med eller smut ned og hent et pizzaslice i løbet af aftenen. Der er masser af muligheder for mad i området hvis du ikke gider tage noget med hjemmefra.

Hvad skal vi egentlig lave? Tjaaa, det skal vi jo finde ud af. Hvis du har idéer, ønsker, forslag, gerne vil holde et foredrag, lære andre at strikke og hækle, tage din brætspilsamling med så du rent faktisk kan få spillet nogle af spillene, forestå et tegnetema, berette om din passion for Doctor Who universet, udlægge din lidenskab for K-pop… så sig endelig til!

Alt det vi ikke har nævnt: Spørg. Spørg-spørg-spørg! Kom enten til os på aftenen, eller send en mail til [email protected] - også hvis der er noget du er usikker på, har brug for hjælp til eller mangler. Eller hvis du vil hjælpe med at lave kaffe, være praktisk person eller på anden vis involvere dig aktivt som frivillig.

Vi glæder os meget til at se dig til Voksentid - husk du altid kan se ændringer i kalenderen her https://lgbt.dk/kalender/