Voksentid

Voksentid er en social gruppe for alle bogstaverne under LGBT+ paraplyen. Med Voksentid vil vi gerne skabe et fællesskab mellem LGBT+ bogstaverne, da vi tror på, at mange af os har meget tilfælles på tværs, og fordi det kan være rart at møde andre, der er samme sted i livet som en selv.

 

Hvem er Voksentid for?

Målet med Voksentid er at skabe et mødested for “de voksne og kedelige”, som bare gerne vil hygge og hænge ud i et afslappet rum med ligesindede.

Gruppen er f.eks. for:

  • Dem, der ikke længere (eller måske aldrig har) synes det er det fedeste i verden at gå på klub og stå og råbe til hinanden på et dansegulv.
  • De, der er lidt trætte af, at sociale fællesskaber enten betyder store mængder alkohol eller parmiddage.
  • Personer, der synes kan være svært at komme som par andre steder i miljøet, fordi man måske ligner et heteropar.
  • Alle de, der ikke føler sig “queer nok”, “trans nok” eller ikke er regnbuefarvet dansemus på den helt “rigtige” måde.
  • Dem med voksentanker, realkreditlån, klimaskam, børn som de elsker men ønsker langt væk sommetider, kæledyr og bil og måltidskasser og parkeringsproblemer og behov for at møde nogle andre mennesker end de kolleger, de har kigget på i de sidste 10 år.
  • Partnere til LGBT+ personer, også selv om man ikke selv identificerer sig inden for LGBT+ paraplyen.

Voksentid er gruppen for dig, der gerne vil være sammen med andre voksne, kedelige mennesker, der alle har det tilfælles, at vi lever helt almindelige, stille liv men måske ikke helt passer ind i samfundets ciskønnede-hetero-normer. Og som godt kunne tænke sig at møde andre, de har noget tilfælles med, og hvor ikke behøver forklare og stå på mål for hvem de er.

Kan du nikke genkendende til at være et sted i livet, som ovenfor beskrevet, er du velkommen i gruppen. Alder er altså ikke afgørende for din deltagelse.

TIDSPUNKT
Voksentid mødes som regel anden mandag i måneden fra kl 17:30 til 20:30, men ugedagen kan variere, så tjek altid gerne kalenderen først.

Hvis du gerne vil have besked, når der er fastlagt en dato for næste måneds Voksentid, så send en mail til [email protected], så får du direkte besked når der er nye datoer.

STED
LGBT+ Biblioteket
Vestergade 18E, 2. Sal, 1164 København K

KONTAKT
[email protected]

Hvad skal vi lave?

Da gruppen er ny regner vi med først lige at finde ud af hvem hinanden er og hvad folk synes kunne være interessant at lave i gruppen, så i starten kommer der nok til at være lidt brainstorm. Udover in-house hyggeaftener i LGBT+ Danmarks lokaler forestiller vi os, at man i gruppen sagtens kan aftale ture i biffen, cafébesøg eller at deltage i forskellige arrangementer sammen

Idéer, forslag og tanker modtages med glæde – dette skal være en gruppe for jer alle, hvorfor vi naturligvis også skal fokusere på det, der giver mening for jer.

 

Det praktiske

Voksentid mødes første mandag i måneden i Biblioteket fra kl 17:30 til 20:30, og der henvises til LGBT+ Danmarks kalender hvor man vil kunne se, hvis der er ændringer i dag eller tid.

Du behøver ikke melde din ankomst på forhånd, du møder bare op, så byder vi på kaffe, te og snacks.

En gang i kvartalet (Januar, April, Juli, Oktober) er der åbent for at man må medbringe sine børn, hvis man har lyst til det, men de andre aftener foretrækker vi at være børnefri, så folk har ro til at snakke sammen. Spædbørn er naturligvis altid velkomne da de trods alt er lidt svære at afsætte til andre.

 

Et rum for alle

Hos Voksentid er alle kroppe, kønsidentiteter, kønsudtryk og seksuelle orienteringer velkomne og værdsatte, ligesom der er plads til og respekt for alle uanset alder, race, etnicitet, funktionsniveau, religion, socal baggrund og politisk overbevisning. Der er ikke nogen forventning om, at du skal være den “rigtige form for queer” for at komme hos os, hvorfor vi også byder eventuelle partnere, der ikke ser sig selv som en del af LGBT+ segmentet, velkomne.

 

Tilgængelighed

LGBT+ Danmarks lokaler er placeret ca. 200 m fra Rådhuspladsens metro, inde i en brostensbelagt gård på Vestergade 18E, 2. sal, 1456 København K. Det vil være muligt at parkere cykler i gården samt afsæt med bil. Det er dog ikke muligt at parkere biler i gården. Der er adgang til LGBT+ Danmarks lokaler via trapper, samt udendørs trappelift og en rummelig elevator, der kører direkte ind i foreningens lokaler. Der er niveaufri adgang eller ramper til alle foreningens lokaler.

Biblioteket er tilgængelig for folk i kørestol, og er opbygget så der er hjørner, hvor man kan trække sig lidt tilbage, hvis man har brug for det.

Der findes tre kønsneutrale toiletter, hvoraf det ene er et handicaptoilet (uden lift) og hvor der er puslebord.

Voksentid vil primært foregå på dansk, men er der stemning for det og efterspørgsel regner vi med at kigge på at holde temaaftner på engelsk.