Voksentid

Voksentid er en social gruppe for alle personer under LGBT+ paraplyen. Med Voksentid vil vi gerne skabe et fællesskab mellem LGBT+ personer, da vi tror på, at mange af os har meget tilfælles på tværs, og fordi det kan være rart at møde andre, der er samme sted i livet som en selv.

Målet med Voksentid er at skabe et mødested for “de voksne og kedelige”, som bare gerne vil hygge og hænge ud i et afslappet rum med ligesindede.

Gruppen er f.eks. for:

  • Dem, der ikke længere (eller måske aldrig har) synes det er det fedeste i verden at gå på klub og stå og råbe til hinanden på et dansegulv.
  • De, der er lidt trætte af, at sociale fællesskaber enten betyder store mængder alkohol eller parmiddage.
  • Personer, der synes kan være svært at komme som par andre steder i miljøet, fordi man måske ligner et heteropar.
  • Alle de, der ikke føler sig “queer nok”, “trans nok” eller ikke er regnbuefarvet dansemus på den helt “rigtige” måde.
  • Dem med voksentanker, realkreditlån, klimaskam, børn som de elsker men ønsker langt væk sommetider, kæledyr og bil og måltidskasser og parkeringsproblemer og behov for at møde nogle andre mennesker end de kolleger, de har kigget på i de sidste 10 år.
  • Partnere til LGBT+ personer, også selv om man ikke selv identificerer sig inden for LGBT+ paraplyen.

Voksentid er gruppen for dig, der gerne vil være sammen med andre voksne, kedelige mennesker, der alle har det tilfælles, at vi lever helt almindelige, stille liv men måske ikke helt passer ind i samfundets ciskønnede-hetero-normer. Og som godt kunne tænke sig at møde andre, de har noget tilfælles med, og hvor ikke behøver forklare og stå på mål for hvem de er.

Kan du nikke genkendende til at være et sted i livet, som ovenfor beskrevet, er du velkommen i gruppen. Alder er altså ikke afgørende for din deltagelse.

Voksentid holder pause i øjeblikket.

Hvis du er interesseret i at bliver frivillig og starte gruppe op igen, kan du skrive til frivilligkoordinator Kamille Hjuler Kofod på [email protected]

Godt at vide omkring Voksentid

En gang i kvartalet (Januar, April, Juli, Oktober) er der åbent for at man må medbringe sine børn, hvis man har lyst til det, men de andre aftener foretrækker vi at være børnefri, så folk har ro til at snakke sammen. Spædbørn er naturligvis altid velkomne da de trods alt er lidt svære at afsætte til andre.

Hos Voksentid er alle kroppe, kønsidentiteter, kønsudtryk og seksuelle orienteringer velkomne og værdsatte, ligesom der er plads til og respekt for alle uanset alder, race, etnicitet, funktionsniveau, religion, socal baggrund og politisk overbevisning. Der er ikke nogen forventning om, at du skal være den “rigtige form for queer” for at komme hos os, hvorfor vi også byder eventuelle partnere, der ikke ser sig selv som en del af LGBT+ segmentet, velkomne.

 

Dette gør sig gældende for LGBT+ medborgerhuset på Vestergade 18E:

TILGÆNGELIGHEDSANVARLIG: Er du i tvivl om tilgængeligheden lever op til dine behov, til det arrangement du skal til, så kontakt arrangøren direkte med spørgsmål eller behov. I dette tilfælde kan du som oftes tage fat i Kamille på [email protected] 

UDENOMSAREAL: LGBT+ Medborgerhuset hører til i en gammel brostensbelagt baggård.  

PARKERING: Det er desværre ikke muligt at parkere i gården ved LGBT+ Medborgerhuset. Vestergade er placeret i den røde parkeringszone. Der er to handicapparkeringspladser på Vestergade, tæt ved Gammel Torv.  

OFFENTLIG TRANSPORT: Det er muligt at komme til LGBT+ Medborgerhuset med offentlig transport, da huset ligger fem minutter fra Rådhuspladsen og derfor er tilgængeligt med både bus, metro og tog.  

TRAPPE OG ELEVATOR: LGBT+ Medborgerhuset ligger på 2. sal, og du kan komme op til etagen via trappe eller via trappelift og elevator.  

Vigtig information angående elevator: For at benytte elevatoren skal man bruge en nøglebrik, så du skal give besked til arrangøren, gerne inden du kommer, så I kan lave en aftale om, at du kan bruge elevatoren, når du ankommer, og når du skal hjem.  

DØRE: I medborgerhusets lokaler er der brede døråbninger, så både kørestol og rollator kan komme igennem. Der er ikke automatiske døre.   

NIVEAU: Til Det Store Mødelokale er der et trin op, og der kan lægges rampe ud ved behov. Giv gerne arrangøren besked på forhånd.  

LYS OG RØG: Alle lokaler er røgfri, og stearinlys er heller ikke tilladt. Ud over dagslys fra vinduerne er der elektronisk lys i luftet, som kan skrues op og ned ved behov.   

TOILETTER: Medborgerhuset har 3 kønsneutrale toiletter; to små og ét stort toilet.  

Det store toilet er handicaptoilet med støttearmlæn og lift (medbring eget sejl). På det store toilet er der også pusleplads.  

STILLE OMGIVELSER: I de fleste tilfælde vil det være muligt at trække sig ind til et tilstødende lokale uden støj, hvis man har behov for at trække sig tilbage. Giv gerne arrangøren besked, hvis du har behov for dette, så kan vedkommende hjælpe.  

STØTTEHJÆLPEMIDLER: Der er ikke gelændere i lokalerne ud over på trappen. Der er brede stole i alle lokaler og sofaer i Salen, hvis man har behov for at kunne sidde og hvile sig. Der er i udgangspunktet plads nok rundt om alle møblementer til, at man kan komme rundt i lokalerne med rullestol og elevator.  

SKILTNING: Der er skilte på dørene med information om lokalerne. Skiltene har ikke punktskrift, og der er ikke følelinjer i gulvet.  

SPROG: Voksentid vil primært foregå på dansk, men er der stemning for det og efterspørgsel regner vi med at kigge på at holde temaaftner på engelsk.

TRYGGERE RUM
LGBT+ Danmarks aktiviteter skal være trygge at deltage i. Derfor har vi et adfærdskodeks med en række retningslinjer for, hvordan vi er sammen. Læs herunder adfærdskodekset. 

RESPEKT
LGBT+ Danmark tror på og kæmper for, at alle kroppe, kønsidentiteter, kønsudtryk og seksuelle orienteringer er valide og lige meget værd. Det forventes derfor, at ansatte, frivillige og deltagere i LGBT+ Medborgerhuset anerkender og optræder respektfuldt over for andre uagtet krop, kønsidentitet, kønsudtryk, seksuel orientering og fetish såvel som alder, race, etnicitet, funktionsniveau, religion, social baggrund og politisk overbevisning.

TRYGHED OG TILGÆNGELIGHED
I LGBT+ Danmark stræber vi efter at planlægge og afvikle aktiviteter og arrangementer med bredest mulig tryghed og tilgængelighed for deltagende og potentielt deltagende uagtet krop, kønsidentitet, kønsudtryk, seksuel orientering, fetish, alder, race, etnicitet, funktionsniveau, religion, social baggrund eller politisk overbevisning.

SAMTYKKE
I LGBT+ Danmark skal ingen deltage i noget, de ikke har lyst til. Der skal altid søges et aktivt samtykke – der skal altså søges et ‘ja’ og ikke blot efterspørges et ‘nej’. Det gælder i forhold til samtaler om personfølsomme emner, fysisk kontakt og deltagelse i aktiviteter.

ANSVAR OG OVERHOLDELSE AF LGBT+ DANMARKS ADFÆRDSKODEKS
Personer som ikke overholder dette adfærdskodeks ved LGBT+ Danmarks aktiviteter vil blive bedt om at gå. Hvis man udsættes for noget ubehageligt, når man deltager i vores aktiviteter – mobning, fobi, racisme, sexchikane eller andet som er i uoverensstemmelse med LGBT+ Danmarks principper – opfordres man til at kontakte foreningens forretningsudvalg på [email protected]. Frivillige kontakter foreningens frivilligkonsulent -eller koordinator, eller den ansatte i sekretariatet, som man føler sig mest tryg ved at gå til.

 

Vores retningslinjer er vedtaget på LGBT+ Danmarks landsmøde den 31. oktober 2020.

Bliv medlem af LGBT+ Danmark

Vores sociale tilbud er åbne for alle - uanset om du er medlem eller ej. Ved at melde dig ind i LGBT+ Danmark støtter du kampen for LGBT+ personers rettigheder - og får adgang til medlemsrabatter, indflydelse på foreningen og et særligt nyhedsbrev for medlemmer.