Lesbisk Vandregruppe: Skjoldenæsholmskovene

8. maj, 2022, 08:40
Mødested: Københavns Hovedbanegård
Vandreklub
Lesbisk Vandregruppe
Læs mere om Lesbisk Vandregruppe her.

Vandretur til Midtsjælland
Søndag den 8. maj.
19 km (eller 9 km).

Hvor skoven dog står frisk og grøn…

Vi mødes på Københavns Hovedbanegård kl. 8.40 og tager regionaltoget mod Kalundborg kl. 8.54, ankomst Hvalsø kl. 9.41, her står vi på bus 215 som afgår 9.55 og vi står af i Skov Hastrup kl. 10.00.

De store skove på Midstsjælland, Skjoldenæsholm og Bidstrup, består i virkeligheden af mange små skove og vi kommer igennem Særløse Overdrev, Heide Overdrev, Valborup Skov, Helvigstrup Skov, Ravnsholte Skov, Avnstrup Skov, Mortenstrup Skov samt Storskoven. Området kaldes også for det sjællandske søhøjland, fordi det er et kuperet område og vi går ind imellem i 100 meters højde (en vandrestav kan være en fordel). Det betyder også, at vi hele tiden får nye dejlige udsigter, fordi vinklen hele tiden skifter.
Skovene er meget varierede, selvom det overvejende er bøgeskov. Vi kommer igennem overdrev, forbi mange søer (også en badesø), går på en gammel kongevej fra 1600 -tallet, hvor man stadigvæk kan se den gamle brobelægning, forbi Skjoldenæsholm Slot, hvor i sin tid en del af filmen ”Festen” blev indspillet og også forbi et af Sjællands højeste punkter Gyldenløvshøj. Vi kommer også forbi den såkaldte Helvedeskedel, hvor der efter sigende blev ofret mennesker og dyr i jernalderen. Vi passerer flere sheltere, hvor der forefindes muldtoiletter og vand. Og der er sørme også mulighed for at købe kaffe og is efter 10 km!
Efter 4 km vil der være mulighed for dem, der har lyst, at tage en genvej til Hvalsø på en godt afmærket sti og nøjes med i alt godt 9 km igennem det smukke landskab.
Husk vand og siddeunderlag.
Turleder: Bodil (60921009).

Næste ture: Sofiero den 29. maj, nattur den 11. juni, Hornbæk den 11. juni.