Bliv ung-til-ung underviser i køn og seksualitet

Bliv ung-til-ung underviser i køn og seksualitet

Vi søger frivillige undervisere til vores lokale skoletilbud! 

Er du en ung person med erfaringer i LGBTQ+ miljøet? Vil du gøre en positiv forskel for unge i dit nærområde ved at undervise på skoler? Så er dette din chance! LGBT+ Danmark søger frivillige undervisere i hele Danmark til projektet Ung-til-ung undervisning i køn og seksualitet.

 

Hvad er Ung-til-ung undervisning? 

LGBT+ Danmarks Ung-til-ung undervisning er et nyt undervisningstilbud, der er skabt for at fremme forståelse, accept og inklusion af køn og seksualitet på skoler. Som underviser får du mulighed for at udvide elever og læreres perspektiver på køn og seksualitet, og derved hjælpe dem til at skabe bedre rammer for queer elever.   

Med undervisningen bekæmper vi mistrivsel, fremmer forståelse, og giver støtte og redskaber til et mere inkluderende miljø på skoler i hele Danmark. Du kan læse mere om projektet her.

Hvad bliver din rolle som frivillig underviser?  

Som frivillig underviser skal du møde omkring 1-2 klasser om måneden, og undervise dem i et forløb der handler om køn, seksualitet, inklusion og normer. Hvis du vil, er det også muligt at sige ja til opgaver som er mere klassiske oplæg for større grupper. Du kan vælge at undervise med en makker, eller du kan undervise alene, hvis du foretrækker det.   

Undervisningsmaterialet ligger klar og er lige til at gå til, og du vil få et grundigt kursus på to dage, som forbereder dig til at møde en klasse og undervise i materialet. Du behøver altså ikke selv opfinde undervisningen fra gang til gang. Det er en ansat på sekretariatet som kommunikerer med skolerne, så der er så lidt koordinering som muligt for de frivillige.

 

Hvad tilbyder LGBT+ Danmark?  

Vi tilbyder først og fremmest en mulighed for at du kan møde klasser i øjenhøjde, og undervise dem i de her vigtige emner. Som frivillig bliver du klædt på til at møde klasser i et to-dages kursus i dialogisk undervisning i svære emner, hvor du vil få et diplom. At være frivillig underviser er særdeles relevant og eftertragtet erhvervserfaring.  

Som frivillig bliver du også en del af LGBT+ Danmarks frivillignetværk, og får adgang til intern opkvalificering, deltagelse i arrangementer og den årlige frivilligkonference.

 

Hvem søger vi?  

Vi søger efter undervisere med levede erfaringer i LGBT+ miljøet, og vi søger i hele landet.  

Det er en fordel, hvis du har erfaring med formidling eller undervisning, men det er bestemt ikke et krav: Derfor har vi en obligatorisk oplæring.  

Vi forventer du kan undervise 1-2 gange om måneden i dagstimerne. Undervisningsforløbet varer som udgangspunkt 2 x 45 minutter, så forvent at sætte to timer af per gang.

 

Oplæringen 

Der er planlagt en oplæringsweekend for alle nye undervisere, og du kan vælge mellem den 11.-12. maj eller 8.-9. juni 2024. Hvis du er interesseret, så gem datoen. Til oplæringen får du de nødvendige værktøjer og ressourcer til at blive en dygtig underviser. Hvis du ikke kan deltage disse weekender, vil der komme flere oplæringer senere på året.  

Vi betaler alle udgifter til transport, mad og overnatning. Oplæringerne vil foregå enten i Odense, Vejle eller Aarhus, afhængig af hvor der er flest deltagende, der kommer fra.

 

Hvordan ansøger jeg?  

Hvis du ønsker at blive frivillig underviser, eller vil høre mere, så skriv en kort ansøgning, hvor du fortæller lidt om dig selv, hvorfor du vil være frivillig underviser. Hvis du har relevant erfaring med unge, undervisning eller andet frivilligt arbejde, så sig også et par ord om det. Send din ansøgning til .   

Når vi modtager din ansøgning, tager vi en kort samtale med dig, hvor vi også kan svare på dine spørgsmål. 

Ansøgningfrist: 5. maj 2024