Vi stemmer sammen! Få hjælp til at gøre Europa-Parlamentsvalget til en fest med dit lokale community

Vi stemmer mest, når vi stemmer sammen!

Det er konklusionen på en række undersøgelser og rapporter om vores stemmedeltagelse i forbindelse med politiske valg. Når vi lever sammen med nogen eller indgår i andre sociale fællesskaber, så stiger stemmeprocenten. Når vi er alene, så falder den.  

LGBT+ personer er desværre oftere en del af ensomhedsstatistikkerne, og stemmer ifølge rapporter også mindre end majoritetsbefolkningen. De statistikker vil vi gerne arbejde imod med projektet Vi stemmer sammen!  

Snart er der nemlig valg til Europa-Parlamentet, og alle EU-borgere skal til stemmeboksen for at beslutte hvem der skal løfte opgaverne i EU de næste 5 år. I EU træffes beslutninger som har stor indflydelse på, hvordan hverdagen ser ud for LGBT+ personer i alle medlemslandene. Så når du stemmer for bedre LGBT+ rettigheder i Danmark, påvirker det også udviklingen i et andet EU-land. 

Nu kan frivillige hos LGBT+ Danmark søge penge til at gøre noget ekstra ud af valgdagen til Europa-parlamentsvalget – så det bliver ekstra nemt at få stemt. Måske I vil mødes inden, I skal stemme for at drikke en kop kaffe og spise en croissant, eller måske I vil følges hen og stemme for bagefter at gå ud og få en drink? Det er helt op til jer selv. Det vigtige er blot, at I sammen går hen og stemmer, får en hyggelig oplevelse ud af det og bidrager til at gøre noget ved de triste statistikker – så giver LGBT+ Danmark med glæde et tilskud til hyggen. 

Søg dit tilskud her senest den 31. maj! Du kan søge op til 1500 kr. og ansøgere får løbende svar. Du søger ved at udfylde denne formular: https://forms.office.com/e/0R9T0pgBCW 

Vi stemmer sammen! Er LGBT+ Danmark nye projekt, hvor vi med støtte fra Tuborg Fonden, arbejder for at skabe oplysning om Europa Parlamentet og hvad EU betyder for LGBT+ personers rettigheder. 

Husk at du kan møde en lang række af de opstillede kandidater til valgdebatter i Odense, København og Aarhus.  

Odense 8. maj kl. 19.00, Lambda  

  • Medvirkende: Victoria Velasquez (Enhedslisten), Frederik Lau Petersen (Moderaterne), Karoline Lindgaard (Alternativet), Mads Hvid (SF), Mathias Niebuhr (S), Jonas Pullich (V), Finn Hartvig Nielsen (RV) 

København 22. maj kl. 19.00, Medborgerhuset hos LGBT+ Danmark  

  • Medvirkende: Marianne Lynghøj (V), Tobias Marney (Moderaterne), Karoline Lindgaard (Alternativet), Mads Hvid (SF), Mathias Niebuhr (S), Anne Sophie Callesen (RV) 

Aarhus den 29. maj kl. 19.00, foredragssalen i Fjordsgade forenings- og fritidshus 

  • Medvirkende: Jonas Pullich (V), Karoline Lindgaard (Alternativet), Rasmus Nordqvist (SF), Mathias Niebuhr (S), Finn Hartvig Nielsen (RV)