Vi søger frivillige til AURA: Et ungdomsfællesskab for LGBT+ personer i Odense

Er du ung og har levede erfaringer som LGBT+ person? Er du fra Odense, eller måske lige flytter hertil? Vil du være med til at skabe et trygt og inkluderende rum for LGBT+ børn og unge i Odense? Ungdomsfællesskabet AURA er ved at blive genstartet i Odense, og vi søger derfor dedikerede frivillige, som dig!  

Hvad er AURA?

AURA er et frirum, hvor unge LGBT+ personer under 18 år kan være sig selv uden frygt for fordomme. Her er der højt til loftet, og man har mulighed for at udforske sin identitet i et fællesskab, hvor man forstår hinanden. I AURA bliver der holdt hyggelige og alkoholfri arrangementer et par gange om måneder, hvor man laver alt fra brætspil til picnics i parken. Vores mål er at skabe et positivt fællesskab i livet for unge LGBT+ personer. Din frivillige indsats kan gøre en afgørende forskel for den enkelte deltager! 

AURA findes i hele Danmark, både i mindre byer som Holstebro og Aabenraa, men også i større byer som Aarhus og København. Der har været AURA grupper med flere hundrede frivillige og endnu flere deltagere siden 2016. AURA er et projekt under LGBT+ Danmark.  

Hvad er din rolle som frivillig i AURA?  

Som frivillig i AURA skal du stå for at planlægge og afvikle arrangementer for unge. I vil altså skulle gøre klar, være til stede i løbet af arrangementet, og rydde op og låse af, når I er færdige. Det vigtigste er at skabe et trygt rum for deltagerne. Vi håber, at AURA Odense kan have 1-2 månedlige arrangementer, og et månedligt frivilligmøde. I får et godt budget stillet til rådighed til frivilligpleje og afvikling af arrangementer.  

Hvad tilbyder LGBT+ Danmark?  

Vi tilbyder først og fremmest en mulighed for, at du kan gøre en forskel for unge LGBT+ personer, og være med til at skabe fællesskaber, som virkelig mangler, og positiv forandring nu og her. Som frivillig får du også støtte fra en frivilligkoordinator, et budget til frivilligforplejning, råd og støtte fra sekretariatet og en kort opkvalificering i AURA-konceptet. 

Som frivillig bliver du også en del af LGBT+ Danmarks frivillignetværk, og får adgang til intern opkvalificering, deltagelse i arrangementer og den årlige frivilligkonference. Vi giver udtalelser til frivillige efter seks måneder, og vi ved at være frivillig i AURA ser godt ud på dit CV.  

Hvem søger vi?  

Vi søger efter undervisere med levede erfaringer som LGBT+ person. Du skal bo I Odense eller i pendlerafstand. Du skal være mellem 20-30 år og klar på at holde mindst et månedligt arrangement og deltage i jævnlige frivilligmøder.  Det er en fordel, hvis du har erfaring med frivilligt arbejde, foreningsarbejde eller arbejde med unge mennesker, men det er bestemt ikke et krav.  

Hvordan ansøger jeg?  

Hvis du ønsker at blive frivillig underviser, eller vil høre mere, så skriv en kort ansøgning, hvor du fortæller lidt om dig selv, hvorfor du vil være frivillig underviser, og evt. om du har relevant erfaring med unge eller andet frivilligt arbejde. Send din ansøgning til vores projektleder June Stoltenberg på  

Vi vil indkalde til en kort samtale på baggrund af din ansøgning.