Nyt rådgivningstilbud til personer tilknyttet Center for Kønsidentitet

LGBT+ Danmark starter nyt rådgivningstilbud for transpersoner med støtte fra Sundhedsstyrelsen

Det er med stor glæde, at LGBT+ Danmark i dag åbner vores nye rådgivningstilbud Transitionstanker. Transitionstanker er rådgivningstilbud for transpersoner, der er i behandling hos ént af de tre centre for kønsidentitet, der findes i Danmark. At transitionere kan være forbundet med mange spørgsmål og undersøgelser, glæder og tvivl, som det kan være rart at kunne drøfte med en kvalificeret part.  Derfor har vi med støtte fra Sundhedsstyrelsen oprettet Transitionstanker, hvor vi tilbyder individuelle samtaler.  

Transitionstanker skal øge transpersoners trivsel

Formålet med Transitionstanker er at give transpersoner over 18 år, som er i et behandlingsforløb eller på venteliste dertil, et trygt refleksionsrum for deres tanker om transition. Vi ved fra flere danske undersøgelser, at transpersoner er den gruppe af LGBT+ personer, som har de sværeste livsvilkår på alle parametre fra mental og fysisk sundhedstilstand og trivsel over arbejdsmarkedstilknytning til oplevet diskrimination og voldsudsathed. Derfor ønsker LGBT+ Danmark at forbedre transpersoner generelle velbefindende og livskvalitet og styrke transpersoners bevidsthed om egen kønsidentitet og evne til at håndtere kønsubehag.

“Vi er virkelig glade for, at vi har fået støtte fra Sundhedsstyrelsen til at oprette det her rådgivningstilbud. Rigtig mange i udredning eller behandling for kønsidentitetsforhold føler sig pressede og usikre omkring udredningen og behandlingstilbuddet, og derfor er det så nødvendigt, at der nu er et tilbud, hvor man trygt og fortroligt kan dele sine oplevelser og tanker om ens transition, uden at det skal bedømmes og have en indvirkning på den eventuelle behandling, som man kan modtage på de forskellige centre for kønsidentitet”, fortæller Susanne Branner, LGBT+ Danmarks sekretariatschef. 

Et gratis samtaleforløb på tre uger

Et forløb hos Transtionstanker løber hen over tre uger med tre individuelle samtaler af en times varighed med en samtaleleder, der har relevant uddannelse og erhvervserfaring i trans- og queer temaer.  Samtalerne bygger på deltagerens behov og spørgsmål. Samtalelederen har naturligvis tavshedspligt, og vi deler intet med sundhedssystemet eller CKI’erne. Det er helt gratis og foregår i LGBT+ Danmarks lokaler i København, Aarhus eller online.