LGBT+ Danmark: Skuffende at DBU og Kasper Hjulmand ikke står fast på støttearmbånd i Qatar 

Det er dybt kritisabelt, at FIFA ikke tillader støttetilkendegivelser for lige rettigheder til LGBT+ personer uanset om det drejer sig om armbånd, flag eller andet.

FIFA viser endnu engang, at de prioriterer verdensmesterskabets indtjeningsmuligheder over fairness, ligestilling og basale menneskerettigheder for alle uanset nationalitet, seksuel orientering og køn.

Sekretariatschef Susanne Branner udtaler desuden sin skuffelse over DBU’s håndtering af FIFA’s afvisning af ’One Love’-armbindet: ”Det klinger hult, når DBU og landstræner Kasper Hjulmand normalt taler om støtte til LGBT+ personer – men bøjer sig, så snart det koster noget.”

Kasper Hjulmand modtog i 2021 foreningens pris Årets Laks for sin klare stillingtagen til fordel for LGBT+ personers lige rettigheder under EM i Tyskland.

LGBT+ Danmark mener at regeringen og DBU bør lægge massivt pres på FIFA for i fremtiden at lægge respekt for menneskerettigheder – som FIFA selv påstår at prioritere højt – til grund for deres beslutninger om tildeling af verdensmesterskaber og andre turneringer. I sidste ende er det et politisk ansvar, og sagen kan ikke gøres til DBU’s problem alene.