LGBT+ Danmark opretter solidaritetsfond for LGBT+ personer i nød

I dag er det international dag mod homofobi, bifobi og transfobi, også kendt som IDAHOBIT. I den anledning lancerer vi i dag Queer Solidarity Fund, som skal hjælpe LGBT+ personer verden over i nød. 

Under Covid-19 har vi oplevet, at der har været et stort antal LGBT+ personer, som har henvendt sig til os eller vores samarbejdspartnere i Nord- og Østafrika, fordi de er havnet i en øjeblikkeligt prekær situation og ikke har tag over hovedet, må flygte eller mister deres arbejde. De står i forvejen i en meget usikker situation som LGBT+ personer i lande, hvor det at være LGBT+ person er kriminaliseret, og hvor der eksisterer meget had, fobi og diskrimination mod personer fra LGBT+ miljøerne.  

Covid-19 har gjort vilkårene meget værre. Queer Solidarity Fund vil gøre det muligt for os at yde øjeblikkelig støtte til LGBT+ personer, der står i en usikker situation på grund af følgerne efter Covid-19. De er i forvejen udsatte som LGBT+ personer i samfund, der dårligt rummer dem, og som kan udgøre en alvorlig fare for dem. Sidste år ydede vi støtte i 30 akutte sager, og vi håber, at vi med vores nye fond kan hjælpe endnu flere. 

Vil du gøre en forskel for LGBT+ personers sikkerhed og trivsel i situationer, hvor det virkelig brænder på?  

Støt vores Queer Solidarity Fund på MobilePay 531666 – skriv ‘Solidarity’ i tekstfeltetHvis du donerer 200 kr. eller mere kan beløbet trækkes fra i skat.