Guide til kvindernes internationale kampdag

I anledning af kvindernes internationale kampdag, den 8. marts, har vi støbt en guide sammen med nogle af dette års spændende, intersektionelle og lærerige arrangementer om kvindekamp, køn og aktivisme. Glædelig kampdag til alle! 

 

Museet KØN i Aarhus – Ligestilling i en krisetid

På kvindernes Internationale Kampdag sætter museet KØN Aarhus i år fokus på ønsker om en bedre fremtid. Vi lever på mange måder i en krisetid, og det ­gør ikke ønsket om en bedre og mere ligestillet mindre relevant. Årets program rummer både en fysisk ligestillingsskattejagt og online oplæg og debatter. 

HVOR: KØN Aarhus, Aarhus by (skattejagt), online
HVORNÅR: 13:00-20:30
LÆS MERE HER

MINO TALK – Minoritetkvindernes kampdag 2022

Traditionen tro markerer Mino Danmark minoritetskvindens kampdag d. 8. marts, som i år afholdes i samarbejde med Mino Ung København. De har inviteret en række stærke og fantastiske stemmer, der på hver sin vis vil dele deres historier og kvindekampe med publikum. 

HVOR: Hovedbiblioteket, København
HVORNÅR: 17:00-20:00
LÆS MERE HER

Institut for menneskerettigheder og tænketanken Tora – Otte unge feminister taler for ligestilling

Hvad bruger feminister med kognitivt handicap menneskerettighederne til? Hvorfor har vi brug for flere unge mænd i kampen for ligestilling? Hvordan sikrer vi, at kvinder med minoritetsbaggrund kommer til orde i den offentlige debat? Dette er blandt emnerne til Kvindernes Kampdag i demokratihusets Demokrati Garage. 

HVOR: Rentemestervej 57, København
HVORNÅR: 17:00-18:30
LÆS MERE HER

 

Det Lilla Rum – 8. marts fra morgen til aften

Det Lilla Rum har i år valgt at lave et dagsprogram, hvor man kan komme og gå som det passer. Fra morgenstundens morgensalon med morgenmad og performance-lecture til spændende forfatteroplæsninger, performance og live-musik senere på dagen. 

HVOR: Skotterupgade 16, København
HVORNÅR: 9:00-23:00
LÆS MERE HER

Amnesty – Samtalesalon, fest og forandring

Kort før jul udgav Aarhus Universitet en ny rapport, som viser, at der stadig florerer mange skadelige myter og fordomme om både voldtægt og voldtægtsoverlevere. Sammen med et stærkt panel tage Amnesty hul på den svære samtale om, hvordan disse myter opstår, hvad der holder dem i live, og hvordan vi bedst bekæmper dem. 

HVOR: Gammeltorv 8, København
HVORNÅR: Fra 18:30
LÆS MERE HER

Værdifællesskabet Over Broens 8. marts

Værdifællesskabet OVER BROEN holder diverse oplæg i løbet af dagen om alt fra sprogbrug og –udvikling, og hvad unge føler mangler i seksualundervisning, til oplæsning af forfatter og illustrator Sofie Riise Nors. Dagen afsluttes med feministisk quiz og drinks. 

HVOR: Værdifællesskabet OVER BROEN Strandgade 52 (Wilders Plads 1) 1401 København K
HVORNÅR: 10:00-21:00
LÆSE MERE HER

Oxfam Ibis inviterer til feministisk fyraften og fællesspisning

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag inviterer Oxfam IBIS til fyraftensmøde i Union på Nørrebro, hvor der vil blive varmet op til KVINFOs 8. marts-fejring i VEGA. På mødet vil der blive fokuseret på kønsbaseret vold. 

HVOR: Nørre alle 7, København
HVORNÅR: 16:30-17:30
LÆS MERE HER