Glædelig Bi Visibility Day – Myter om Bi+

Der findes mange myter og fordomme om det at være biseksuel eller biromantisk, panseksuel, panromantisk, queer, have en flydende romantisk og/eller seksuel orientering, eller på andre måder være tiltrukket af mere end ét køn. Tilsammen kaldes denne gruppe Bi+. I anledning af Bi Visibility Day gør vi op med fordommene om at være Bi+ person. 

Det er ikke bare en fase

At være biseksuel og/eller biromantisk er ikke bare en fase. Det er valid og ret typisk seksuel eller romantisk orientering. Faktisk identificerer størstedelen, omkring 40%, af LGBT+ personer sig under Bi+ paraplyen som også inkluderer panseksuelle og panromantiske.  

Bi+ eksisterer i hetero- eller homoseksuelle forhold

Biseksualitet og biromantik er sværere at få øje på, fordi det desværre er normalt i samfundet at antage, at du er enten homoseksuel eller heteroseksuel på baggrund af din(e) partner(e)s køn. Biseksuelle i forhold, der ligner ‘heteroseksuelle’ forhold, bliver ofte ekskluderet fra vores miljøer, og det kan have store konsekvenser for sundhed og trivsel, at blive sat i bås som noget andet, end det, du er. 

At være Bi+ er ikke lig med at være polyamorøs

Biseksuelle og biromantiske oplever også at blive mødt med fordomme om, at det at være Bi+ er det samme som at være polygam eller polyamorøs. Det er det ikke. Mange biseksuelle og -romantiske, som ønsker monogame forhold, oplever desværre, at deres forhold bliver undermineret eller forstået som useriøse af dem, der tror på fordommen.  Der findes selvfølgelig også Bi+ personer, som ønsker et åbent forhold, ligesom det er tilfældet for personer med andre seksuelle og romantiske orienteringer. 

Synlighed på Bi+ oplevelser er vejen frem

BiWeek og Bi Visibility Day er vigtige, fordi alt peger på, at vi er nødt til at sætte fokus på Bi+ personers synlighed og de særlige trivselsudfordringer, der knytter sig til at være Bi+.  I LGBT+ Danmark arbejder vi på at forbedre Bi+ personers forhold gennem oplysning og arrangementer, samt gennem vidensindsamling.

I morgen d. 24. september kl. 17-19 afholder LGBT+ Danmarks Bigruppe åbent hus i anledning af Bi Visibility Day og BiWeek i vores lokaler i Vestergade 18e, København K. Her kan du komme og møde andre Bi+ personer over en kop kaffe, og høre mere om foreningens arbejde for gruppen. Se mere her.

Glædelig Bi Visibility Day til alle!