Gå-hjem møde om ældre LGBT+ borgere – for dig der arbejder i ældreplejen

Sundhedsstyrelsen og LGBT+ Danmark inviterer til gå-hjem møde, hvor du kan høre mere om ældre LGBT+ borgere og den nye besøgsvensordning.

Ældre generationer er vokset op med mindre grad af LGBT+ ligestilling i samfundet, og derfor kan ældre LGBT+ personer i højere grad være bekymrede for at være åbne omkring deres kønsidentitet eller seksualitet, når de skal modtage ældrepleje.

For nogle ældre betyder det at modtage ældrepleje derfor, at de føler sig nødsaget til at skjule deres tidligere erfaringer, oplevelser og identitet. Samtidig har nogle ældre LGBT+ personer haft en livsbane, som ikke i samme grad har ført til børn eller fast partner. De kan derfor ligesom andre borgere med svage sociale relationer opleve ensomhed.

Gå-hjem møderne

På gå-hjem mødet vil Sundhedsstyrelsen fortælle om den nye temaside, som introducerer ældreplejen til ældre LGBT+ borgere. LGBT+ Danmark vil fortælle om deres nye samarbejde med Københavns Kommune om Besøgsvennerne, hvor frivillige fra LGBT+ miljøet bliver besøgsven til en ensom ældre LGBT+ borger. Der vil desuden også være tid til drøftelse og dialog på mødet.

Du vil lære mere om:

 • Forudsætninger og udfordringer for ældre LGBT+ personer
 • LGBT+ personers møde med ældreplejen
 • Den nye LGBT+ besøgsvensordning

Målgruppe

Møderne er for ledere, konsulenter og medarbejdere i den kommunale eller private ældrepleje.

Tid og sted

 • København, LGBT+ Danmark
  Vestergade 18E, 1456 København
  6/10 kl. 14.00-16.00
  Tilmeld dig her

 

 • Aarhus, LGBT+ Huset
  Vester Allé 8a, 8000 Aarhus
  7/10 kl. 14.00-16.00
  Tilmeld dig her