Frivillige styrker fællesskabet i LGBT+ Danmark 

75 frivillige var denne weekend samlet på Vejle Center Hotel for at styrke de frivillige kræfter i LGBT+ miljøet i Danmark.

For første gang i foreningens historie blev der denne weekend afholdt en frivilligkonference, der var åben for alle frivillige personer i LGBT+ Danmark. Tidligere har vi afholdt mindre uddannelsesdage og workshops, som kun har været for specifikke grupper af frivillige. Men denne gang var dørene åbne for, at alle frivillige kunne møde hinanden på tværs af lande- og bygrænser. Det skabte en herlig stemning, hvor der blev udvekslet tanker og historier fra mange forskellige LGBT+ grupper og tilbud i landet – her var folk fra Falster til Thisted.  

Der er 25 ansatte i LGBT+ Danmarks sekretariat, men styrken i foreningen ligger stadig i dag i de frivillige. I dag er der 250 personer frivilligt engageret i lokale grupper. De fleste grupper er opstået af lokale ildsjæle, der brænder for at skabe trygge rum for LGBT+ personer. Nogle grupper er også opstået gennem et fondsstøttet projekt, som er hjulpet i gang af sekretariatet fx AURA. I dag findes der i foreningen madgrupper, samtalegrupper, familiegrupper, ungefællesskaber, besøgsvenner, grupper, der arrangerer prides og meget mere. Hver uge gør de et stort arbejde for, at LGBT+ personer kan blive en del af et stærkt fællesskab, hvor de kan spejle sig i andre ligesindede.

Konferencen bød på workshops og oplæg om psykisk sårbarhed, gruppedynamik, historiefortælling, repræsentation og fremtidsdrømme. Derudover var der festmiddag lørdag aften, hvor snakken gik løs over fyldte langborde. Søndag eftermiddag sendte vi de 75 deltagere hjem igen – forhåbentlig lidt mere inspireret og begejstret, end da de ankom.  

Frivillige LGBT+ fællesskaber er afgørende for at skabe trivsel for LGBT+ personer

LGBT+ Danmark – eller Kredsen af 1948, som det dengang hed, da vi blev stiftet – blev skabt af frivillige kræfter. Sidenhen i vores 75 års levetid har de frivillige spillet en afgørende rolle for, at vi har kunne lykkes med at skabe en forskel for LGBT+ personer. Også i foreningens svære perioder har frivilligheden været stærk og gjort, at vi har kunne overleve gennem dårlige tider. 

Tusinde tak til alle jer frivillige, og tak til jer, som deltog på vores første frivilligkonference! Vi kommer helt sikkert til at gentage succesen næste år. 

Også mange tak til Hempel Fonden for at støtte vores frivilligkonference økonomisk. 

Vil du vide mere om vores frivillige grupper og kunne du tænke dig at blive en del af vores fællesskab som frivillig? Så læs mere her.