Forskningsprojekt om PrEP søger deltagere

PrEP-piller

Foto: Tony Webster

Forskningsprojektet ”PrEPping” har til formål at kaste lys på erfaringer med brugen af PrEP og de udfordringer forbundet med adgangen til præparatet – særligt blandt transpersoner eller non-binære samt LGBTQ+ personer, der er racialiserede eller har flygtninge- eller migrantbaggrund. 

I 2018 blev PrEP (Pre-Exposure Prophylaxis) rullet ud som en central del af den danske HIV-forebyggelse. Men selvom PrEP har været en del af HIV forebyggelsen i tre år, er der ikke meget viden om brugernes erfaringer med PrEP, eller hvordan adgangen til PrEP kan forbedres for forskellige grupper. Det ønsker Forskningsprojektet ”PrEPping” at kaste lys på.  

Et hold forskere på Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet står bag forskningsprojektet. Formålet er at blive klogere på hvordan PrEP opleves af potentielle og aktuelle brugere med henblik på at få viden om hvordan adgangen til PrEP kan forbedres. Projektet undersøger blandt andet, hvad der der påvirker, om folk starter eller ophører med at tage PrEP.  

Hvem kan deltage? 

Formålet med projektet er at undersøge, hvordan adgangen til PrEP kan forbedres for minoriteter, der ofte overses i forskningen. Forskerne søger derfor specifikt transpersoner eller nonbinære som enten er nuværende eller forhåndværende bruger af PrEP, eller har overvejet brug af PrEP. Derudover søger de LGBTQ+ personer der er racialiserede og/eller har migrant eller flygtningebaggrund og som har overvejet PrEP eller er forhenværende eller nuværende bruger 

Hvad indebærer det at deltage? 

Forløbet strækker sig over ca. tre måneder henover efteråret 2021. Som deltager skal du regne med at bruge omkring 1 time om ugen på undersøgelsen i løbet af de tre måneder. Efter en introduktionsworkshop vil du som deltager blive inviteret til at tage billeder af ting og situationer i din hverdag, som derefter deles med forskerholdet og diskuteres med andre deltagere. Forskere og deltagere mødes derefter i mindre fokusgrupper, for at diskutere fotografierne. Du bliver ikke bedt om at vise fotografier, du hellere vil holde private.  

Læs mere om projektet i denne invitation (åbner som pdf).  

Hvis du synes det lyder interessant at deltage i forskningsprojektet og gerne vil høre mere om projektet, kan du kontakte videnskabelig assistent Nina Langer Primdahl (hun/hende) på e-mail [email protected] eller på telefonnummer 29904169.