Farvel til Nicolaj Laue Juhl, politisk talsperson i LGBT+ Ungdom

Nicolau Laue Juhl

Nicolaj Laue Juhl stopper som politisk talsperson i LGBT+ Ungdom efter tre år som aktiv i foreningen.

I dag siger vi farvel til Nicolaj Laue Juhl, politisk talsperson i LGBT+ Ungdom. Nicolaj har været aktiv i LGBT+ Ungdom i tre år, og det seneste år har han været ansat i foreningen til at skabe mere politisk opmærksomhed på queer børn og unges mistrivsel og svære vilkår.  

Få unge aktivister har været mere dedikeret og målrettet ligestilling end Nicolaj. I sin tid i foreningen har han sikret, at ikke én relevant politiker ikke er blevet informeret om, hvilke livsvilkår, der gør sig gældende for landets LGBT+ børn og unge.  

I februar udgav LGBT+ Ungdom og LGBT+ Danmark rapporten ‘Stop diskrimination i skolen’, som Nicolaj var hovedforfatter på.  

Rapporten var Danmarks første rapport om LGBT+ elevers trivsel og vilkår og kunne derfor som den første afsløre de meget alarmerende tal for mental sundhed, mobning, skældsord og undervisningsvilkår for LGBT+ elever her i landet.  

Rapporten gav genlyd i Børne- og Undervisningsministeriet, i de politiske partier, i kommunerne, i medierne, i skole- og uddannelsessystemet, og LGBT+ Danmark har store forventninger til, at den udmunder i reel politisk handling – ikke mindst nu, hvor regeringens LGBTI-handlingsplan udløber ved udgangen af året.  

“Det har været en fantastisk rejse, hårdt arbejde og virkelig lærerigt, men ikke mindst et stort privilegium at være talerør for queer børn og unge. Jeg skylder en kæmpe tak til de mange hundredevis af børn og unge, som har engageret sig i vores arbejde – både i rapporten, interviews, talerskole og vores frivillige arbejde,” siger Nicolaj Laue Juhl. 

LGBT+ Danmark og LGBT+ Ungdom takker Nicolaj mange gange for hans indsats, og ønsker ham held og lykke med studierne fremover.