QueerSkriv

29. september, 2022, 17.00-21.00
LGBT+ Danmark
Vestergade 18E, 2. sal
1456 København K
Social gruppe
QueerSkriv

Hvad er en skrivekreds?
En skrivekreds er et redskab i din skriveprocess. Det er et sted hvor du kan undersøge og afprøve din tekst, ved at spørge til dine læseres oplevelse. I skrivekredsen er det dig, som forfatter, der styrer samtalen, ved at spørge f.eks. hvad tænker i om forholdet mellem x og y i det her stykke?, hvordan synes I flowet er i min tekst? eller synes I at z virker som en rar person? Det er altså dig der har kontrol over hvilken samtale du gerne vil have om din tekst. Du kan også stille mere åbne spørgsmål som kan i lide sproget i teksten? eller hvad er det første I tænkte på da I læste teksten?

Målet for skrivekredsen er at skabe et rum hvor vi lytter til hinandens oplevelser, erfaringer, fantasier og historier gennem tekstlæsning, og taler med respekt og forståelse for hinanden og alt det vi deler, i samtaler med og om teksterne.
Skrivekredsen tolererer ikke racisme, homofobi, transfobi, ableisme og anden diskriminerende adfærd på baggrund af køn, krop, kultur, hudfarve eller seksualitet mm. Gennem tekstlæsning taler vi gerne, med respekt, om oplevelser med diskrimination.
Skrivekredsen er for alle skrivende queers, ligegyldigt om du lige er begyndt eller er en garvet poet. Skrivende i alle aldre er velkomne.
Tekster der i bredeste forstand kan betegnes som fiktion, digtning eller autofiktion er velkomne.
Skrivekredsen er for tekster der er helt eller delvist på dansk, eller på anden vis har en relation til dansk.

Samtaler i skrivekredsen foregår på dansk.

Det er gratis at deltage i skrivekredsen.

Mail: [email protected]

QueerSkriv #3
Fordi det var så svært at slippe teksterne, når vi først kom igang med at tale om dem, nåede vi ikke til skriveværkstedsdelen. Vi har derfor besluttet at udvide programmet med en time, så vi kan nå det hele.

Planen til næste gang er derfor som følger:
18-19: Tekstlæsning (tekst 1)
pause
19-20: Tekstlæsning (tekst 2)
pause
20-21: Skriveværksted + Skriveøvelse

Hvis man vil have sin tekst læst, er man velkommen til at sende den, så sætter vi den i kø. Gangen efter næste gang, har vi pt. ingen tekster på tapetet.

Om skriveværkstedet
Vi aftalte også at lave en skriveøvelse til næste gang (ikke obligatorisk). Skriveøvelsen tager udgangspunkt i Vero's tekst, som er linket her i mailen.
+*. skriveøvelse .*+: Find en sætning du godt kan lide fra Veros tekst og skriv videre på den, eller skriv omkring den.
Skriveværkstedet finder sted i den tredje time, fra 20-21. Her kan man læse sin skriveøvelse op for en makker og kort snakke om øvelsen. Herefter er der skrivetid. Man kan enten skrive på en ny skriveøvelse, eller skrive videre/begynde på sig eget projekt.
Hvis man har gode idéer til skriveøvelser, kan man skrive dem ind i dette dokument: KLIK HER

Anbefal en bog
Vi talte om at have et fælles sted for boganbefalinger. Nu kan man derfor skrive anbefalinger ind HER (samme dokument som før). Sæt gerne et link ind til et sted hvor man kan høre bogen som lydbog (e-reolen, libby, mofibo, youtube el. lig.), eller læse den som pdf.

Vi glæder os til at tale med jer igen!
kh Lotz og Ella