Hvordan anmelder du en hadforbrydelse som LGBT+ person?

15. februar, 2023, 17.00-19.00
LGBT+ Danmark
Vestergade 18E, 2. sal
1456 København K
oplæg & debat
LGBT+ Danmark
Link til Facebook event
Tilmeld dig her

Hvad sker der, når man anmelder en hadforbrydelse? Kan man være tryg ved at anmelde? Hvordan er processen? Hvad har man af rettigheder?

Når LGBT+ personer oplever at blive udsat for hadforbrydelser, er mange bange for, hvordan processen kommer til at være, hvis de anmelder forbrydelsen til politiet. LGBT+ Danmark inviterer derfor til arrangement, hvor du kan høre mere om, hvad der sker, når du anmelder en hadforbrydelse.

Vi vil starte med et oplæg fra København Nærpoliti om, hvad de gør for at sikre en tryg anmeldelse og hvordan anmeldelsesprocessen foregår. Derefter vil vi have et oplæg fra politiet om, hvordan sagen efterforskes og hvad man kan forvente i processen.
Efter en pause, hvor vi siger farvel til politiet, vil en erfaren bistandsadvokat i et fortroligt rum svare på spørgsmål om rettigheder og opmærksomhedspunkter man skal have som LGBT+ person, der vil anmelde en hadforbrydelse, man er blevet udsat for.

Arrangementet er gratis, men du bedes tilmelde dig via billetlinket.

TILGÆNGELIGHED
Oplægget vil foregå på dansk.
Der er adgang til LGBT+ Danmarks lokaler via trappelift og rummelig elevator. Der er niveaufri adgang eller ramper til alle rum. Der er handicaptoilet med lift.
Oplægget vil ikke blive streamet online.