Hvordan anmelder du en hadforbrydelse som LGBT+ person?

15. februar, 2023, 17.00-19.00
LGBT+ Danmark
Vestergade 18E, 2. sal
1456 København K
oplæg & debat
LGBT+ Danmark
Link til Facebook event
Tilmeld dig her

Hvad sker der, når man anmelder en hadforbrydelse? Kan man være tryg ved at anmelde? Hvordan er processen? Hvad har man af rettigheder?

Når LGBT+ personer oplever at blive udsat for hadforbrydelser, er mange bange for, hvordan processen kommer til at være, hvis de anmelder forbrydelsen til politiet. LGBT+ Danmark inviterer derfor til arrangement, hvor du kan høre mere om, hvad der sker, når du anmelder en hadforbrydelse.

Program:
- En kort introduktion til initiativet LevOgLadLeves arbejde med hadforbrydelser, og hvorfor det vigtigt at anmelde hadforbrydelser.
- Oplæg fra København Nærpoliti, om, hvad de gør for at sikre en tryg anmeldelse, og hvordan anmeldelsesprocessen foregår.
- Et oplæg fra Sejr Bjørke fra Københavns Politi Efterforskningsafdeling om, hvordan en sag efterforskes.
- Pause (hvor vi siger farvel til politiet)
- Q&A med en erfaren bistandsadvokat Amalie Strach Larsen i et fortroligt rum. Amalie vil også tale lidt om ens rettigheder og særlige opmærksomhedspunkter man skal have som LGBT+ person, der vil anmelde en hadforbrydelse.

Arrangementet er gratis, men du bedes tilmelde dig via billetlinket.

TILGÆNGELIGHED
Oplægget vil foregå på dansk.
Der er adgang til LGBT+ Danmarks lokaler via trappelift og rummelig elevator. Der er niveaufri adgang eller ramper til alle rum. Der er handicaptoilet med lift.
Oplægget vil ikke blive streamet online.