Croissanter + Queerstudier: Cross-cultural perspectives on intimate partner violence

11. november, 2022, 09:30-10:30
LGBT+ Danmark
Vestergade 18E, 2. sal
1456 København K
Seminar
LGBT+ Danmark
Tilmeld dig
Se Facebookeventet

Croissanter + Queerstudier er nyt formidlings- og netværksformat hos LGBT+ Danmark. Vores ambition med Croissanter + Queerstudier er at bygge bro mellem forskningen på LGBT+ området og aktivister og civilsamfund, der arbejder med at sikre lige rettigheder for personer, der bryder med normer for køn og seksualitet. Vi ønsker at skabe et rum, hvor der er plads til fordybelse og nuancer og hvor teori og intellektuelle diskussioner får lov at fylde lidt mere.

Croissanter + Queerstudier er åbent for alle, men for at deltage skal du tilmelde dig via tilmeldingslinket.

Esra UMMAK (de/dem) er lektor ved VID Specialized University i Oslo, Norge. Deres research centrerer sig særligt om lesbiske, biseksuelle, racialiserede og etniske minoriteter.

På dette seminar vil Esra præsentere sin forskning i, hvordan queer personer oplever partnervold i henholdsvis Danmark, Tyrkiet og Norge. De vil zoome ind på udbredelsen af partnervold mellem lesbiske og biseksuelle i Danmark og Tyrkiet, og diskutere hvordan internaliseret heterosexisme påvirker både dem der begår og de, der bliver udsat for partnervold. Esra vil desuden præsentere relevante perspektiver fra et kvalitativt studie i Norge, hvor de har forsket i, hvordan queer kvinder med minoritetsetnisk baggrund forstår og oplever partnervold.

TILGÆNGELIGHED
Seminaret vil foregå på engelsk via en livestream på storskærm i LGBT+ Danmarks bibliotek.
Der er adgang til LGBT+ Danmarks lokaler via trappelift og rummelig elevator. Der er niveaufri adgang eller ramper til alle rum. Der er handicaptoilet (uden lift).

Croissanter + Queerstudier vil ikke blive streamet online.