Er du vores nye frivillige juridiske rådgiver i København? 

Picture of the hands of someone sitting by a desk, holding af pencil and working

LGBT+Danmarks rådgivning i København søger nye frivillige juridiske rådgivere.

I LGBT+ Rådgivningen modtager vi henvendelser fra personer med LGBT+ relaterede spørgsmål, herunder fag-personer, familie, venner og andre i berøring med LGBT+ personer. Vi rådgiver om LGBT+ familiedannelse, diskrimination, juridisk kønsskifte, adgang til sundhedsbehandling, og meget mere.

Vi tilbyder

Du vil som juridisk rådgiver i LGBT+ Rådgivningen få mulighed for at beskæftige dig med en bred vifte af juridiske problemstillinger på LGBT+ området. Du vil løbende blive opkvalificeret og opdateret indenfor de vigtigste juridiske problemstillinger på området og have mulighed for sparring med LGBT+ Danmarks juridiske konsulent. Den juridiske rådgivning arbejder indenfor områder under stor politisk udvikling, og du vil til daglig være med til at identificere og løse nye juridiske problemer for målgruppen.

Du kommer til at indgå i et tæt arbejdsfællesskab med både de andre juridiske rådgivere og resten af LGBT+ Rådgivningen. Vi lægger vægt på at have et godt arbejdsmiljø, hvor vi er trygge ved at sparre med hinanden og lære på tværs af køn og seksualitet. Derfor prioriterer vi også fællesskabet i rådgivningsteamet højt igennem private arrangementer i løbet af året og ved fællesmøde en gang om måneden.

Du vil også have mulighed for at komme med til vores faglige arrangementer, herunder fagligt relevante studieture, opkvalificeringsweekender og metodeseminarer.

Vi forventer
  • at du har en juridisk baggrund som kandidatstuderende eller færdiguddannet
  • at du er åben omkring din egen køns- og seksualitetsforståelse
  • at du har interesse i at opnå ny viden på området
  • at du indgår i et oplæringsforløb, herunder at du kan deltage i et metodeseminar den 25.-26. februar 2023
  • at du er åben for at arbejde med en rettighedsbaseret og multidisciplinær tilgang til juridisk rådgivning
Formalia

Rådgivningen foregår hver tirsdag kl. 18-20 i vores lokaler is København. Du vil som rådgiver have ca. 2 vagter om måneden, som strækker sig fra kl. 17:45 til 20:30. Herudover vil der være fællesmøde hver måned, samt løbende opkvalificeringsarrangementer. Herudover kan du vælge at tage sager, som du vil lave sagsarbejde på udenfor dine vagttider.

Du skal kunne komme med til et metodeseminar den 25.-26. februar 2023. Derudover vil du have mulighed for at komme med på en studietur til Strasbourg fra den 28. marts-1. april 2023.

Er du interesseret i at blive en del af teamet, så skriv en ansøgning til Max Maskell på senest den 15. januar 2023.