Dødsfald: Henrik Silvius 1990-2023

LGBT+ Danmark har med stor sorg erfaret, at vores bestyrelsesmedlem Henrik Silvius døde i weekenden efter kort tids sygdom blot 32 år gammel.

Henrik Silvius var et engageret, ordentligt og inspirerende medlem af LGBT+ Danmarks bestyrelse, herunder i en periode som næstforperson.

Han blev valgt ind i bestyrelsen i 2019 med et erklæret mål om at kunne bidrage som LGBT+ person, der samtidig havde et handicap. Hans virke i bestyrelsen har i den grad skærpet foreningens fokus på tilgængelighed – og på den måde åbnet LGBT+ Danmark op for endnu flere. Henrik gik forrest for at få vores events, lokaler og tilbud tilgængelige i bredest mulige forstand: Både den fysiske for f.eks kørestolsbrugere som Henrik selv, og de mange andre facetter af tilgængelighed såsom etnicitet og psykisk helbred.

Tabet af Henrik Silvius vil ikke kun kunne mærkes i det danske LGBT+ miljø: Også i modeverdenen og som debattør på handicap-området satte Henrik et aftryk med sin virkelyst og sit unikke blik på verden. Et imponerende eftermæle i så unge en alder, og samtidig en smertelig påmindelse om, hvor meget mere Henrik havde at give.

Vi kommer til at savne Henrik enormt. Udover hans konkrete bidrag til bestyrelsesarbejdet skinnede Henriks varme personlighed også igennem: Et empatisk, humor-fyldt og deltagende menneske – og selvfølgelig altid velklædt til både fingerspidser og øjenskyggen.

Vores varmeste tanker går til Henriks kæreste Rasmus og resten af Henriks familie og efterladte.