Bliv besøgsven

Vil du være med til at gøre en forskel hos ensomme LGBT+ personer?  

Så er det dig, vi står og mangler! Ensomhed opstår hos mennesker, der ikke føler sig forbundet med nogen – eller som savner kontakt og samvær med nogen, de føler sig forbundet med. Alt for mange danskere oplever ensomhed, og blandt LGBT+ befolkningen er det en særlig stor udfordring. Derfor faciliterer LGBT+ Danmark besøgsvenner for LGBT+ personer, der oplever ensomhed.   

Rollen som besøgsven

Som besøgsven møder du en besøgsvært, der savner selskab. I træffes som regel et par timer ca. hver anden uge. Det kan være, at I mødes til en kop kaffe, går en tur, besøger et museum, eller noget helt fjerde – det bestemmer I sammen.   

Som besøgsven kan dit selskab være meget betydningsfuldt, og måske den eneste kontakt, som besøgsværten har til omverdenen. Kort sagt handler det om at bidrage med nærvær, tryghed, respekt og forståelse. Følelsen af at være velkommen og accepteret er hjertet af, hvad besøgsvenstjenesten kan bidrage med – både for besøgsværten, såvel som dig som besøgsven.   

Hvem kan blive besøgsven?

Alle er velkomne til at søge, om at blive besøgsven hos LGBT+ Danmark. Det er ikke et krav, at du er en LGBT+ person, men mange af vores besøgsværters ensomhed relaterer sig til deres seksualitet eller kønsidentitet eller -udtryk, hvorfor det for nogen er et særligt ønske, at besøgsvennen er en, de kan spejle sig i. Dette tages der højde for i matching-processen.  

Som besøgsven skal du ikke være besøgsværtens terapeut eller behandler, men rettere et vindue til omverdenen. Derfor er det vigtigt for os, at du er velforberedt. Hvis du er interesseret i rollen, vil vi, efter at du har taget kontakt til os, invitere dig ind til en uformel samtale, hvor du vil blive briefet om, hvad der forventes af dig, hvad du kan forvente og generelt sørge for, at du er klædt på til dit første besøg.   

Hvordan melder jeg mig til?

Som besøgsven forventer vi, at du:  

  • er ansvarsfuld og engageret med respekt for alle mennesker, som de er  
  • har et par timer i overskud hver anden uge  
  • har forståelse for, at der er tale om invitation til en ligeværdig relation, som involverer tillid og er til gavn for både besøgsvært og -ven  
  • overholder LGBT+ Danmarks adfærdskodeks (som du vil blive briefet om til samtalen)  

Hvis du ønsker at blive en del af vores frivillige besøgsvenner eller har spørgsmål omkring rollen som besøgsven, så skriv til os på [email protected]. Tjenesten er foreløbigt tilgængelig i København og omegn.  

Vi glæder os til at høre fra dig!