Bi+ gruppen

Bi+ GRUPPENer et netværk for personer, der kan føle sig tiltrukket af mere end ét køn. Gruppen holder møde den første fredag hver måned – ca. hver anden gang Infomøde, samt Temamøde de øvrige måneder. Der kommer bi+er i alle aldersgrupper, både ciskønnede, transkønnede og nonbinære. 

BI+ INFO 

Både nye og ”gamle” deltagere er velkomne til infomøderne. Er du ny i bi+ sammenhæng er det bedst at starte med et Infomøde, hvad enten du har tænkt over din seksuelle og/eller romantiske orientering i mange år eller det er helt nyt for dig. Her vil der være tid til at fortælle – hvis du har lyst – og lytte til andres historie.  

Bi+ Info er møder med infostart i små grupper – og derefter hyggesnak med kaffe eller te.  

For mange kan det føles grænseoverskridende at møde op første gang. Men det sværeste er at ringe på døren, for når du først kommer indenfor, vil du opdage at vi er venligt stemt, og at alle er velkomne. 

BI+ TEMAMØDER 

Bi+ gruppen holder Temamøde ca. hver anden måned. Temaerne skifter fra gang til gang og tager udgangspunkt i emner, der enten kan være aktuelle eller altid gyldige for bi+ personer. Alt efter temaets karakter vil der være et oplæg, enten mundtligt fra et medlem af Bi+ Politisk Udvalg, eller fx i form af en film. Dernæst kan alle bidrage til debatten, gerne ud fra egne erfaringer. 

Er du ny i Bi+ sammenhæng, anbefaler vi at du første gang kommer til et Bi+ Infomøde, der som regel finder sted måneden efter. 

Desuden holder vi events nogle gange årligt, typisk i forbindelse med Prideugen i august og Bi+ Visibility Week i september. 

HVOR
LGBT+ Medborgerhuset, Vestergade 18E, 2. sal, 1456 København K.

HVORNÅR
Første fredag hver måned.
Find dato og information om næste arrangement i LGBT+ Danmarks kalender.

KONTAKT
 eller Facebook

God at vide om bi+ gruppen

Folk der er tiltrukket af to eller flere køn, kalder sig ikke altid for biseksuelle. Der er nemlig mange andre begreber, som betyder det samme eller noget tilsvarende, derfor taler vi også om B+ (B som i LGBT) eller Bi+. 

F.eks. foretrækker nogle at kalde sig panseksuelle, queer, flydende, biromantiske eller andre begreber, som alle kan rummes inden for denne definition: 

Evnen til seksuelt, romantisk og/eller følelsesmæssigt at blive tiltrukket af personer af mere end ét køn – ikke nødvendigvis på samme måde, ikke nødvendigvis i samme grad og ikke nødvendigvis på samme tid. 

Mere end ét køn betyder at nogle føler sig tiltrukket af kvinder, mænd, nonbinære eller andre kønsidentiteter. Det er dog vigtigt at huske på, at det kun er dig selv, der kan vide, hvilke begreber, der passer til din identitet – ingen andre kan bestemme din seksuelle orientering.  

Se også gerne vores ordbog:  https://lgbt.dk/ordbog/biseksuel/ 

For mange er det en stor hjælp og en vej til at finde ro og glæde i ens seksuelle og/eller romantiske orientering at mødes med andre, der kender nogle af erfaringerne. Bi+seksuelle er meget forskellige og kan leve ganske forskellige liv – alligevel vil der være noget, der vækker genklang i de flestes historie. 

Dette gør sig gældende for LGBT+ medborgerhuset på Vestergade 18E:

TILGÆNGELIGHEDSANVARLIG: Er du i tvivl om tilgængeligheden lever op til dine behov, til det arrangement du skal til, så kontakt arrangøren direkte med spørgsmål eller behov. I dette tilfælde kan du som oftes tage fat i Kamille på  

UDENOMSAREAL: LGBT+ Medborgerhuset hører til i en gammel brostensbelagt baggård.  

PARKERING: Det er desværre ikke muligt at parkere i gården ved LGBT+ Medborgerhuset. Vestergade er placeret i den røde parkeringszone. Der er to handicapparkeringspladser på Vestergade, tæt ved Gammel Torv.  

OFFENTLIG TRANSPORT: Det er muligt at komme til LGBT+ Medborgerhuset med offentlig transport, da huset ligger fem minutter fra Rådhuspladsen og derfor er tilgængeligt med både bus, metro og tog.  

TRAPPE OG ELEVATOR: LGBT+ Medborgerhuset ligger på 2. sal, og du kan komme op til etagen via trappe eller via trappelift og elevator.  

Vigtig information angående elevator: For at benytte elevatoren skal man bruge en nøglebrik, så du skal give besked til arrangøren, gerne inden du kommer, så I kan lave en aftale om, at du kan bruge elevatoren, når du ankommer, og når du skal hjem.  

DØRE: I medborgerhusets lokaler er der brede døråbninger, så både kørestol og rollator kan komme igennem. Der er ikke automatiske døre.   

NIVEAU: Til Det Store Mødelokale er der et trin op, og der kan lægges rampe ud ved behov. Giv gerne arrangøren besked på forhånd.  

LYS OG RØG: Alle lokaler er røgfri, og stearinlys er heller ikke tilladt. Ud over dagslys fra vinduerne er der elektronisk lys i loftet, som kan skrues op og ned ved behov.   

TOILETTER: Medborgerhuset har 3 kønsneutrale toiletter; to små og ét stort toilet.  

Det store toilet er handicaptoilet med støttearmlæn og lift (medbring eget sejl). På det store toilet er der også pusleplads.  

STILLE OMGIVELSER: I de fleste tilfælde vil det være muligt at trække sig ind til et tilstødende lokale uden støj, hvis man har behov for at trække sig tilbage. Giv gerne arrangøren besked, hvis du har behov for dette, så kan vedkommende hjælpe.  

STØTTEHJÆLPEMIDLER: Der er ikke gelændere i lokalerne ud over på trappen. Der er brede stole i alle lokaler og sofaer i Salen, hvis man har behov for at kunne sidde og hvile sig. Der er i udgangspunktet plads nok rundt om alle møblementer til, at man kan komme rundt i lokalerne med rullestol og elevator.  

SKILTNING: Der er skilte på dørene med information om lokalerne. Skiltene har ikke punktskrift, og der er ikke følelinjer i gulvet.  

SPROG: Gruppens møder foregår som udgangspunkt på dansk. 

LGBT+ Danmarks aktiviteter skal være trygge at deltage i. Derfor har vi et adfærdskodeks med en række retningslinjer for, hvordan vi er sammen. Læs herunder adfærdskodekset.

RESPEKT
LGBT+ Danmark tror på og kæmper for, at alle kroppe, kønsidentiteter, kønsudtryk og seksuelle orienteringer er valide og lige meget værd. Det forventes derfor, at ansatte, frivillige og deltagere i LGBT+ Medborgerhuset anerkender og optræder respektfuldt over for andre uagtet krop, kønsidentitet, kønsudtryk, seksuel orientering og fetish såvel som alder, race, etnicitet, funktionsniveau, religion, social baggrund og politisk overbevisning.

TRYGHED OG TILGÆNGELIGHED
I LGBT+ Danmark stræber vi efter at planlægge og afvikle aktiviteter og arrangementer med bredest mulig tryghed og tilgængelighed for deltagende og potentielt deltagende uagtet krop, kønsidentitet, kønsudtryk, seksuel orientering, fetish, alder, race, etnicitet, funktionsniveau, religion, social baggrund eller politisk overbevisning.

SAMTYKKE
I LGBT+ Danmark skal ingen deltage i noget, de ikke har lyst til. Der skal altid søges et aktivt samtykke – der skal altså søges et ‘ja’ og ikke blot efterspørges et ‘nej’. Det gælder i forhold til samtaler om personfølsomme emner, fysisk kontakt og deltagelse i aktiviteter.

ANSVAR OG OVERHOLDELSE AF LGBT+ DANMARKS ADFÆRDSKODEKS
Personer som ikke overholder dette adfærdskodeks i LGBT+ Danmarks aktiviteter vil blive bedt om at gå. Hvis man udsættes for noget ubehageligt, når man deltager i vores aktiviteter – mobning, fobi, racisme, sexchikane eller andet som er i uoverensstemmelse med LGBT+ Danmarks principper – opfordres man til at kontakte foreningens forretningsudvalg på . Frivillige kontakter foreningens frivilligkonsulent -eller koordinator, eller den ansatte i sekretariatet, som man føler sig mest tryg ved at gå til.

Vores retningslinjer er vedtaget på LGBT+ Danmarks landsmøde den 31. oktober 2020.

Bliv medlem af LGBT+ Danmark

Bigruppen åben for alle - uanset om du er medlem eller ej. Ved at melde dig ind i LGBT+ Danmark støtter du kampen for LGBT+ personers rettigheder - og får adgang til medlemsrabatter, indflydelse på foreningen og et særligt nyhedsbrev for medlemmer.