AURA København vinder frivilligpris

Frivillige fra AURA København ved prisoverrækkelse på Frederiksberg Rådhus

AURA-frivillige modtager Frederiksberg Kommunes Frivilligpris på Frederiksberg Rådhus

Frivillige fra AURA København ved prisoverrækkelse på Frederiksberg Rådhus

AURA-frivillige modtager Frederiksberg Kommunes Frivilligpris på Frederiksberg Rådhus

LGBT+ Danmark har modtaget Frederiksberg Kommunes frivilligpris for foreningens frivillige indsats med AURA København.  

Frivillighedsprisen uddeles hvert år til en frivillig forening eller en ildsjæl, der har sat fokus på at skabe livskvalitet og glæde for Frederiksbergs medborgere.  

Det er netop formålet med AURA, som skaber frirum og trygge fællesskaber for LGBT+ personer under 18 år i 8 forskellige områder af landet. Derfor er vi glade for anerkendelsen, og at Frederiksberg Kommune ser det store arbejde, som vores AURA-frivillige gør.  

Prisoverrækkelsen skete på Frederiksberg Rådhus onsdag den 29. september, og frivillige fra AURA i København var tilstede for at modtage den.  

Prisen følger 15.000 kr. som hjælper os med at skabe endnu flere arrangementer for unge LGBT+ personer.

Kunne du tænke dig at blive frivillig i AURA og gøre en forskel? AURA søger også lige nu frivillige kræfter. Læs mere her 

Læs takketalen:

Tusind tak. Vi er så dybt beærede over at modtage denne pris. Kæmpe tak til socialudvalget for at anerkende vores arbejde med AURA og alle de andre seje frivillig organisationer på frederiksberg. Tak også til alle der er troppet op idag for at vise jeres støtte.

Som frederiksbergborger er det en kæmpe fornøjelse at få lov at stå her, særligt fordi at denne anerkendelse viser at vores koncept kender ingen kommunegrænser. For selvom at vi til dagligt kalder os selv for AURA københavn, møder vi hver uge mange unge fra frederiksberg og sådan set også hele resten af sjælland.

“Anerkendelse, Ungdom, Respekt, Accept”. Det er hvad AURA står for. Vi kæmper for at skabe et frirum for unge LGBT+ personer, hvori de kan udforske deres identitet uden frygt for fordømmelse. For vi ved at LGBT+ elever i folkeskolen trives væsentligt dårligere end folkeskoleeleverne på landsplan.

Faktisk har hele 44 procent blandt andet oplevet at blive udsat for mobning eller diskrimination i skolen. AURA tilbyder disse personer et fællesskab hvor de har mulighed for at møde nogle andre unge som de kan spejle sig i, og som anerkender dem betingelsesløst.

Med jeres hjælp vil vi kunne lave endnu flere events til de gavn for de unge, og forhåbentlig nå ud til alle de som har brug for os.

Tak for troen på vores projekt og tusind tak igen til socialudvalget og til alle der har bidraget til at gøre AURA til noget helt særligt.