Arbejdsmarkedet

Mange danskere bruger de fleste af deres vågne timer på arbejdspladsen, og derfor spiller arbejdsmarkedet en central rolle i at sikre LGBT+ personers trivsel. Desværre oplever mange LGBT+ personer ikke at kunne være fuldt åbne om sin seksuelle orientering eller kønsidentitet på arbejdspladsen, og for mange oplever chikane og diskrimination i en grad, der tvinger dem til at skifte job. 

LGBT+ Danmark kæmper derfor for et arbejdsmarked, hvor rigide normer for køn ikke sætter begrænsninger for LGBT+ ansattes trivsel eller professionelle udfoldelse. Det kræver tæt samarbejde med arbejdsmarkedets aktører, oplysning og opkvalificering til f.eks. HR-ansvarlige, og at vi løbende undersøger og evaluerer vilkårene for LGBT+ personer på arbejdsmarkedet. 

Politiske målsætninger:

  • Løbende undersøgelse af LGBT+ personers trivsel på arbejdsmarkedet, herunder med fokus på transpersoner, som i dag oplever specifikke udfordringer. 

  • National pulje under Beskæftigelsesministeriet til opkvalificering af arbejdspladsers kompetencer for inklusion og medarbejdertrivsel til f.eks. HR-afdelinger.