Vi søger frivillige undervisere til vores skoletilbud i Odense

Er du en ung person med erfaringer fra LGBTQ+ miljøet? Vil du gøre en positiv forskel for unge i Odense og omegn ved at undervise på skoler? Så er dette din chance! LGBT+ Danmark søger frivillige til vores spændende initiativ – Ung-til-ung undervisning i køn og seksualitet. 

Hvad er Ung-til-ung undervisning?

LGBT+ Danmarks Ung-til-ung undervisning er et nyt undervisningstilbud, der er skabt for at fremme forståelse, accept og inklusion af køn og seksualitet i skolemiljøet. Som underviser får du mulighed for at udvide elever og læreres perspektiver på køn og seksualitet, og derved udvide deres perspektiver på emner som køn, seksualitet og inklusion. Vi vil bekæmpe mistrivsel, fremme forståelse, og give støtte og redskaber til et mere inkluderende miljø. Du kan læse mere om projektet her.  

Hvad bliver din rolle som frivillig underviser?

Som underviser skal du møde 1-2 klasser om måneden og undervise dem i et undervisningsforløb, der handler om køn, seksualitet, inklusion og normer. Du vil som udgangspunkt undervise med en anden, så du er aldrig alene på en skole. Undervisningsmaterialet er lavet på forhånd og er lige til at gå til, og du vil få et grundigt kursus på to dage, som forbereder dig til at møde en klasse og undervise i materialet. Du behøver altså ikke selv opfinde undervisningen fra gang til gang. Det er din projektleder som kommunikerer med skolerne, så det er minimalt med administrativt arbejde for dig.  

Hvad tilbyder LGBT+ Danmark?

Vi tilbyder først og fremmest en mulighed for at du kan møde klasser i øjenhøjde og undervise dem i de her vigtige emner. Som frivillig bliver du klædt på til at møde klasser i et to-dages kursus i dialogisk undervisning i svære emner, hvor du vil få et diplom. At være frivillig underviser er særdeles relevant og eftertragtet erhvervserfaring. Som frivillig bliver du også en del af LGBT+ Danmarks frivillignetværk og får adgang til intern opkvalificering, deltagelse i arrangementer og den årlige frivilligkonference.  

Hvem søger vi?

Vi søger efter undervisere med levede erfaringer i LGBT+ miljøet, som bor i Odense eller andre steder på Fyn. Det er en fordel, hvis du har erfaring med formidling eller undervisning, men det er bestemt ikke et krav: Det er også derfor vi har et oplærende kursus. Inden da vil vi holde samtaler og et infomøde i Odense. Vi forventer du kan undervise 1-2 gange om måneden i dagstimerne, et forløb varer 2 x 45 minutter.  

Hvordan ansøger jeg?

Hvis du ønsker at blive frivillig underviser, eller vil høre mere, så skriv en kort ansøgning, hvor du fortæller lidt om dig selv, hvorfor du vil være frivillig underviser, og evt. om du har relevant erfaring med unge, undervisning eller andet frivilligt arbejde. Send din ansøgning til projektleder June Stoltenberg på