Queer personer i scenekunsten – dengang, nu og hvor skal vi hen?


07/11-23 17:30 - 19:00


Sankt Annæ Pl. 36,, København K, Danmark


LGBT+ Danmark og Det Kongelige Teater præsenterer: Queer personer i scenekunsten – dengang, nu og hvor skal vi hen?

I anledningen af LGBT+ Danmarks 75års jubilæum sætter Det Kongelige Teater og LGBT+ Danmark i fællesskab fokus på de queer personer, der har eksisteret både på scenen og bag kulissen i Danmark. Var teatret engang et frirum, hvor queer personer kunne udtrykke sig og eksistere? Og hvordan var queer personer skildret i scenekunsten gennem tiden – hvis de overhovedet var det?

Vi tager samtidig et kig på, hvordan det ser ud med repræsentationen af queer personer i scenekunsten i dag, og vi spørger de unge scenekunstnere, hvordan de ønsker, at det skal se ud i fremtiden. Hvordan er det for dem at spille queerroller? Og hvordan forholder de sig til fortidens scenekunstnere, der udfordrede rammerne på scenen?

Mere information om programmet kommer løbende.

Praktisk info

Arrangementet foregår i Skuespilhusets foyer den 7. november kl. 17.30. Billetter til arrangementet er gratis, men man skal booke billet for at få adgang. Billetter kan bookes fra den 9. oktober kl. 10., og der kan max bestilles fire billetter per person.

Billetten giver adgang til Skuespilhusets foyer fra kl. 17.00 til 19.30. Pladser på stole og puder tildeles efter ”først til mølle” -princippet. Det er desværre ikke tilladt at spærre pladser til andre.

Ståpladser og øvrige siddepladser på gulv anvises af forhuspersonalet under hensyntagen til flugtveje og scenens opbygning.