Jubilæumsevent: Queerbreve


13/12-23 19:00 - 21:30


Søren Kierkegaards Plads 1, København, Danmark


Oplev enestående, hjerteskærende og storforelskede breve af den skandinaviske kulturhistories vigtigste queers blive vakt til live af nogle af Danmarks bedste skuespillere.

Brevforestillingen er en hyldest til det håndskrevne, personlige brev, der er ved at være fortid. I oplæsning, sang og musik genoplives den unikke følelse af at modtage et brevs bevægende budskab. Oplev hjerteskærende, smukke, sjove, rørende, forfærdende og dybt personlige historiske breve fra Det Kgl. Biblioteks samling. Alle de udvalgte breve handler om oplevelsen af at være queer i kulturens verden i tider, hvor det ikke altid var let. Til arrangementet vil en række skuespillere læse breve fra og til blandt andre Herman Bang, Selma Lagerlöf og H.C. Andersen.

Medvirkende

Musikere

Ginne Marker: Singer/songwriter og guitarist, der med sin bløde, jazzede lyd, har sat sine fodspor i det danske musiklandskab. I 2020 modtog Ginne Marker to Carl-priser for Årets Talent og Årets Jazzkomponist og fulgte op med udsolgte koncerter i hele landet.
Aske Jacoby: Er sanger, sangskriver og guitarist. Han er stifter af flere bands og grundlægger af pladeselskabet Giant Birch. Han modtog i 2004 den fornemme Ken Gudman pris for sine præstationer i dansk musikliv.

Skuespillere

Johannes Lilleøre: Johannes Lilleøre er forfatter og skuespiller. Han er uddannet ved Skuespillerskolen på Aarhus Teater i 2001. Han har bl.a. haft roller i Grønnegård Teatrets sommerforestillinger "Som man behager" i 2002 og "Stor ståhej for ingenting" i 2003.
Ulla Henningsen: Skuespiller og sangerinde kendt fra utallige film-, tv- og teateroptrædener, bl.a. Kald mig LivaMatador, P.O. Enquists Tribadernes nat og Shakespeares Trold kan tæmmes og Macbeth.
Morten Kirkskov: Skuespiller, instruktør, forfatter og teaterdirektør. Foruden sit eget kunstneriske virke, er han skuespilchef på Det Kongelige Teater.
Thomas Levin: Skuespiller og dramatiker. Har desuden været kunstnerisk leder på Teater Grob siden 2005 og teaterdirektør for Aveny-T fra 2022.
May Lifschitz; Startede karrieren foran kameraet allerede som 16-årig som model og har sidenhen medvirket som skuespiller i en række tv-serier, bl.a. internationalt i Netflix' Warrior Nun og senest i DRs Orkestret.
Karin Li Körsbärsdal: Svensk skuespillerinde uddannet ved Teaterhögskolan i Malmö i 2019. Siden da har hun medvirket i en lang række teaterstykker, blandt andet i forestillingen Fritt fall på Riksteatern.
Christine Sønderris: Er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2009 og har blandt andet medvirket i teaterproduktioner af Hamlet, tv-serien The Rain og fik sin filmdebut som hovedrollen i Rasmus Kloster Bros Cutterhead, som hun blev nomineret til en Bodilpris for.