Arv & Testamente

Der er stadig meget at kæmpe for.

Danmark er et af de lande i verden, hvor LGBT+ personer har allerflest rettigheder. Men vi er ikke kommet sovende til dem – faktisk har LGBT+ Danmrk kæmpet for et mere retfærdigt samfund siden 1948. Desværre kan vi stadig se, at ensomhed og mistrivsel fylder alt for meget på tværs af LGBT+ generationerne. I vores forening hjælper vi bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner til øget trivsel og sundhed gennem sociale fællesskaber, sikring af rettigheder og ordentlig behandling i den borgernære service.

 

Når du giver en testamentegave til LGBT+ Danmark er du med til at sikre arbejdet for, at
  • Danske LGBT+ personer trygt kan stifte den familie, de drømmer om – og får samme familierettigheder som heteroseksuelle
  • Alle LGBT+ personer i Danmark har adgang til sociale fællesskaber med ligesindede
  • LGBT+ personer og deres nærmeste kan få råd og vejledning i spørgsmål om køn, seksualitet og kønsidentitet
  • De danske kommuner tager et større ansvar for deres LGBT+ borgeres sundhed og trivsel
  • Styrke LGBT+ miljøets stemme i samfundsdebatten
  • Kampen for rettigheder og ligestilling for LGBT+ personer kan fortsætte

Derfor bør du oprette et testamente

Mange tror, at det ikke er relevant at skrive testamente, hvis man fx er gift og har børn, men det er det i høj grad. De fleste – uanset familieform og civilstatus – vil have glæde af at skrive testamente, og som oftest ønsker folk at fordele arven anderledes end den ville blive fordelt, hvis man ikke gør noget.

Når du opretter testamente kan du selv bestemme hvordan det meste af arven skal fordeles. Har du en ægtefælle og eventuelt børn er disse dog tvangsarvinger på mindst 25% af din formue. Resten kan du selv fordele via dit testamente. Er du ikke gift eller har børn bestemmer du selv over hele formuen.

Et testamente er særligt vigtigt for dig, hvis du…

  • Er enebarn, ugift og barnløs – og vil undgå, at din arv tilfalder staten
  • Lever i et papirløst forhold og vil sikre din samlever (samlever er ikke arving ifølge arveloven)
  • Har børn fra tidligere forhold
  • Ønsker, at din arv skal være særeje
  • Vil sikre, at bestemte organisationer eller personer arver efter dig
  • Ønsker en anden fordeling af arven end den, arveloven foreskriver

Din støtte bliver brugt til LGBT+ Danmarks vigtigste arbejde

Ønsker du at betænke LGBT+ Danmark i dit testamente vil din støtte gøre en stor forskel for foreningen og de bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, som vi arbejder for hver dag. LGBT+ Danmarks arbejde består af forskellige projekter, der bl.a. støttes af fonde og af en bevilling på finansloven. Mange af midlerne er derfor øremærket til specifikke projekter. Støtte fra private medlemmer samt testamentegaver kan derimod gå til de dele af LGBT+ Danmarks arbejde, der har allermest brug for det – både nu og i fremtiden.

 

Få rådgivning og tilskud til oprettelsen af dit testamente

LGBT+ Danmark hjælper med at finde en advokat og med betaling af testamentet. Donerer du en del af din arv til LGBT+ Danmark, kan du få dækket op til 5.000 kr. af omkostningerne til advokaten. Kontakt LGBT+ Danmark for en uforpligtende snak.

 

Det Gode Testamente

LGBT+ Danmark er en del af Det Gode Testamente, et fællesskab af over 50 velgørende organisationer. Det er din garanti for at LGBT+ Danmark åbent deler hvordan midlerne bliver brugt og derudover lever op til de etiske regler, der gælder for indsamling. LGBT+ Danmark er med i Det Gode Testamente fordi vi ønsker at gøre det lettere og tryggere for dig, der ønsker at betænke en velgørende sag i dit testamente.

Du kan læse mere om Det Gode Testamente på www.detgodetestamente.dk

Tak for din omtanke – der er stadig meget at kæmpe for.
Det Gode Testamente