Transitionstanker er individuel samtale, rådgivning og refleksion til dig, der er tilknyttet center for kønsidentitet

Er du på venteliste eller i behandling hos CKI, og har du brug for et sted at tale om dine tanker relateret til krop, køn, kønsidentitet og transition? Så kan Transitionstanker være noget for dig. 

At transitionere kan være forbundet med mange spørgsmål og undersøgelser, glæder og tvivl, som det kan være rart at kunne drøfte med en kvalificeret part. Transitionstanker er et uafhængigt projekt hos LGBT+ Danmark, der tilbyder individuelle samtaler på op til 3 sessioner af 1 times varighed med en transfaglig samtaleleder. Vi giver dig plads til at udforske og sætte ord på det, der er vigtigt for dig i din proces med dit køn og kønsidentitet. Der er mulighed for at invitere en relevant nærtstående med til dele af samtaleforløbet. Vi har tavshedspligt og vi deler intet med sundhedssystemet eller CKI.

Forløbet hos Transitionstanker

Et forløb hos Transitionstanker løber hen over tre samtaler – ca en samtale om ugen. De tre samtaler er tilrettelagt således:

  1. Samtale: Vi afdækker din nuværende situation, og du får mulighed for at indføre samtalelederen i dét, der fylder hos dig. På baggrund af dette tilrettelægger vi dit videre forløb i Transitionstanker, eller vi henviser dig til andre relevante tilbud.  
  2. Samtale: Vi går videre med de temaer, spørgsmål og overvejelser, der er vigtige for dig. Vi lægger vægt på både at skabe mulighed for refleksion og drøfte konkrete strategier og handlemuligheder. 
  3. Samtale: Vi samler op og afrunder forløbet. Vi reflekterer over næste skridt og henviser til andre tilbud, hvis det er relevant. 
Praktisk information om Transitionstanker  
  • Det er gratis at deltage i Transitionstanker.  
  • Tilbuddet gælder for personer på 18 år og derover.  
  • Du skal være tilknyttet CKI i København, Odense eller Aalborg for at ansøge eller på venteliste til et udredningsforløb. 
  • Samtalerne finder sted i København, Aarhus eller online.
  • Samtalelederne har relevant uddannelse og erhvervserfaring i trans- og queer temaer.  
  • Transitionstanker er et projekt hos LGBT+ Danmark, og tilbydes uafhængigt af CKI og Sundhedssystemet. Projektet er finansieret af Sundhedsstyrelsen.  

Udfyld formularen herunder for at skrive dig op til et forløb.  Når du har udfyldt og indsendt formularen, er du på venteliste. Du vil blive kontaktet af en samtaleleder på mail, når der er en ledig plads. Der går typisk 4-5 uger. Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på