LGBT+ Danmark giver Årets Laks til medarbejderne i Chr. Hansen

Forrest står modtager af arbejdslegatet Søhesten, Karla Rosalina, og modtager af Årets Laks, Tina Rød på vegne af Chr. Hansens medarbejdere. Bagerst står medlemmer af LGBT+ Danmarks bestyrelse Ninna Køhrsen, Morten Grumstrup, Nanna Sjøgren Wills Hansen (forperson, Katarina Langley og Karin Olander (suppleant).

For 21. gang uddeler LGBT+ Danmark prisen Årets Laks, som denne gang gives til de medarbejdere hos firmaet Chr. Hansen, der enten synligt eller bag linjerne har haft modet til at kritisere ledelsens tilbagetog i støtten til Copenhagen Pride. Samtidig uddeler foreningen Arbejdslegatet Søhesten til Karla Rosalina, som støtte til hendes vigtige arbejde med at give voksne regnbuebørn en stemme.

Det er hverken behageligt eller risikofrit at kritisere ledelsen på ens arbejdsplads. Men det var alligevel det en gruppe ansatte i Chr. Hansen gjorde i juni måned, da deres ledelse uden varsel fjernede deres synlige støtte til Copenhagen Pride. 400 medarbejdere skrev under på et protestbrev til ledelsen og insisterede på en intern dialog, som ledelsen vist helt ville være fri for.

Siden rullede sagen fra DR Nyheder og Børsen og ud næste alle danske medier. En voldsom men substantiel debat blev sat i gang om ”rainbow washing” – for gælder virksomheders støtte til LGBT+ området og prides kun når det er risikofrit og populært? Flere fra medarbejdergruppen valgte endda med stort mod at stille sig frem med deres personlige historier.

Gruppen af medarbejdere hos Chr. Hansen modtager Årets Laks for deres mod til at holde virksomheden op på sine egne løfter og vise, hvordan medarbejdere også kan spille en aktiv rolle i kampen for mangfoldighed i erhvervslivet.

Årets Laks har LGBT+ Danmark uddelt under Copenhagen Pride siden 2003 til personer og organisationer som tør svømme mod strømmen. Prisen er en hyldest og en anerkendelse til personer og organisationer, som kæmper sagen fra en uventet kant og tør svømme mod strømmen.

Arbejdslegatet Søhesten til aktivist og regnbuebarn Karla Rosalina

I dag uddeler LGBT+ Danmark desuden for tredje gang Arbejdslegatet Søhesten på 10.000 kr. Legatet tildeles en person eller organisation, der yder et særligt stykke arbejde for at fremme LGBT+ personers rettigheder og trivsel.

I år går arbejdslegatet Søhesten til Karla Rosalina, som støtte til hendes vigtige arbejde med at give voksne regnbuebørn en stemme. Karla Rosalina har i den seneste tid flere gange stået frem med sin personlige historie om at vokse op i en regnbuefamilie med tre mødre og en far. Som hun selv har påpeget, har debatten om rettigheder til regnbuefamilier savnet et afgørende perspektiv: Børnene! Karla Rosalinas aktivisme råder bod på en afgørende mangel i den proces, der forhåbentligt kan lede frem mod juridiske anerkendelse af alle type regnbuefamilier.

Både prisen og legatet uddeles til en reception hos LGBT+ Danmark onsdag 16. august kl. 16-18 Vestergade 18E, København K.

Presseinfo:

Kontakt presse- og politikkonsulent Uffe Paulsen 54300005 /

Download pressefoto af vinderne – Karla Rosalina og Tina Rød

Tidligere vindere af Årets Laks er bl.a. Kasper Hjulmand (2021), LGBT Asylum (2020), tv-serien Skam (2017) og statsminister Helle Thorning-Schmidt (2014).
Arbejdslegatet Søhesten er tidligere blevet uddelt til Lev og lad leve og Cybernauterne.