LGBT+ DANMARK
x
NYX PROFESSIONAL MAKEUP:

PROUD ALLIES FOR ALL

I Danmark oplever hver tredje LGBT+ person diskrimination på grund af sin identitet. NYX Professional Makeup er i samarbejde med LGBT+ Danmark gået ind i kampen for alles ret til et liv fri for diskrimination og vold. 

VI HAR ALLE BRUG FOR ALLIEREDE 

Lige rettigheder og vilkår for LGBT+ personer skal ikke kun have fokus i Pride-ugerne. Det er et arbejde, som skal vare året rundt. For når regnbueflagene tages ned, står fakta tilbage: nemlig at LGBT+ personer oplever mere mistrivsel, mere ensomhed og mere diskrimination end resten af befolkningen.  

Et vigtigt skridt, på vejen mod større lighed, er at sætte fokus på og hylde alles ret til at leve deres liv i fuld overensstemmelse med sin identitet. Netop dette er temaet for en kampagne NYX Professional Makeup har lanceret i samarbejde med LGBT+ Danmark. 

BEKÆMP FORDOMME OG DISKRIMINATION

Vil du være med til at gøre op med fordomme og bekæmpe diskrimination, kan du følge disse råd, som LGBT+ og NYX Professional Makeup har udarbejdet sammen.

VIS DIN STØTTE – sørg for, at LGBTQIA+ personer omkring dig ved, at du er på deres side.

VÆR MODIG – ha’ modet til at stoppe sladder, chikane og mobning af andre mennesker

DEL DINE SYNSPUNKTER – giv andre perspektiver på, hvordan man – også – kan leve sit liv, selvom man ikke er en del af flertallet

BIDRAG MED VIDEN – hvis du hører folk bruge forkerte pronominer om en person, så gør opmærlsom på det

VÆR ÅBEN – vis respekt for andres måde at leve på, selvom du har valgt en anden måde – også selvom du måske ikke helt forstår det

BRUG INKLUDERENDE OG KØNSNETURALT SPROG – gør en indsats for at benytte korrekte pronominer, når du taler til og omtaler andre mennesker

GØR OP MED FORDOMME – reflekter over, om du selv kommer til at reproducere fordomme, så du kan gøre op med disse

Kilde: LGBT+ Danmark og NYX Professional Makeup

“Når man er queerperson, er det vigtigt at kunne række ud til hinanden, fordi at evnen til at kunne spejle sig selv i andre, den skal vi bruge til at lære os selv bedre at kende i et samfund, hvor vi ikke bliver repræsenteret nok”

– Jack (han/ham), Drag artist 

STYRKEDE LGBT+ FÆLLESSKABER 

Det stærkeste våben mod skam og ensomhed er at have andre at spejle sig i, at have fællesskaber, hvor der er plads til at være sig selv, og hvor andre forstår, hvordan det er at leve i et samfund der ikke altid rummer diversitet. Derfor har NYX Professional Makeup gået ind i et langvarigt samarbejde om at støtte LGBT+ Danmark sociale tilbud, som rummer alt fra queerfællesskaber for unge, besøgsvenner til ældre, en landsdækkende LGBT+ Rådgivning og et stadigt voksende antal sociale LGBT+ grupper i hele landet. Alt sammen noget hvor LGBT+ personer kan møde ligesindede og finde styrke i fællesskaber.

Generelt kan man sige, at det nok er nemmere at være LGBT+ person i Danmark i dag end det var for 10, 20 eller 30 år siden, men der er stadig rigtig mange udfordringer, der knytter sig til at være LGBT+ person, særligt i forhold til trivsel og ensomhed. Det er nogle af de ting, vi i LGBT+ Danmark arbejder på atforbedret 

 Susanne Branner Jespersen (hun/hende), sekretariatschef i LGBT+ Danmark 

GLOBAL KAMPAGNE MED LOKALE TILTAG 

Samarbejdet mellem LGBT+ Danmark og NYX Professional Makeup sker under overskriften « Proud Allies for All, » som er en global kampagne, NYX Professional Makeup har lanceret for at få flere til at bakke op om LGBT+ personer i hele verden.   

Samarbejdet blev skudt igang under Copenhagen Pride ugen med et stort åbenthus arrangement med over 350 gæster på LGBT+ Danmarks hovedkontor. Her kårede LGBT+ Danmark prisen ’Årets Laks’, som er en pris, der gives til en person eller organisation, som har gjort noget exceptionelt for LGBT+ bevægelsen det forgange år – en, som har svømmet imod strømmen.  

NYX Professional Makeup logo
LGBT+ Danmarks logo

Tag del i kampen

Du kan også blive en del af kampen for bedre trivsel og lige rettigheder for LGBT+ personer. Bliv medlem eller stør LGBT+ Danmark med et valgfrit beløb.