Bliv frivillig på LGBT+ Ungdoms Sommerlejr

LGBT+ Ungdoms sommerlejr er en tilbagevendende årlig aktivitet, som samler børn og unge LGBTQ+ personer fra hele landet. Lejren foregår i uge 28 i sommerferien, hvor 50 unge LGBTQ+ deltagere får muligheden for at komme en uge på sommerlejr i trygge LGBTQ+ inkluderende rammer. Lejren er alkoholfri.

Sommerlejren byder på en lang række aktiviteter, der både er normkritiske og LGBTQ+ relaterede, men også klassiske lejraktiviteter som rundbold, strandtur, brætspil, film og andet hygge. Deltagerne vil være i alderen 16 – 25 år og kommer fra forskellige steder i landet og har forskellige baggrunde.

 

Om jobbet

Vi søger frivillige over 20 år, der er interesseret i at tage del i afholdelsen af LGBT+ Ungdoms årlige sommerlejr. Du kan være med til at skabe trygge rammer for de unge deltagere, som skal med på lejren. Du må meget gerne have erfaring med frivilligt socialt arbejde med LGBTQ+ personer eller anden erfaring med frivilligt arbejde med minoritetsgrupper.

Som frivillig på LGBT+ Ungdoms sommerlejr er du blandt andet med til at indgå i et frivilligteam på 20 personer enten som en del af køkkenholdet eller som kontaktperson. Frivilliggruppen vil være fælles om den daglige oprydning, rengøring, samt hvad der måtte opstå af ad hoc-opgaver i løbet af lejren. Forud for lejren skal du også kunne deltage ved to obligatoriske fysiske frivilligdage  hvor du vil møde de andre frivillige, og blive klædt godt på til opgaven som frivillig på sommerlejren.

Køkkenholdet
  • Stå for forberedelsen og tilberedningen af maden (morgenmad, frokost og aftensmad)
  • Oprydning og rengøring i køkkenet
Kontaktperson
  • Hver kontaktperson får i samarbejde med en anden kontaktfrivillig tildelt en gruppe på 8-9 deltagere som de sammen er særlig kontaktpersoner for. Det vil sige, at man spiser med sin kontaktgruppe ved alle måltider samt har et særligt ansvar for kontaktgruppens trivsel. Du og din makker skal derfor tjekke ind med den enkelte deltager og sikre, at ingen føler sig alene og overladt til sig selv.
  • Foruden rollen som kontaktperson vil du også stå for at arrangere aktiviteter i samarbejde med de andre kontaktpersoner.

 

Vi forventer, at du…

  • har lyst til og finder det sjovt at arrangere og afholde LGBT+ Ungdoms sommerlejr
  • deltager ved de to frivilligweekender forud for lejren henholdsvis d. 30. april – 1. maj og 28. – 29. maj
  • deltager under hele sommerlejren fra søndag d. 10. juli til lørdag d. 16. juli
  • er god til at samarbejde og til at tage ansvar
  • er minimum 20 år gammel
  • er indforstået med LGBT+ Danmark og LGBT+ Ungdoms værdier og principper og brænder for at arbejde med at støtte børn og unge LGBTQ+ personer i alderen 16-25 år i at udvide deres netværk og øge deres selvtillid

 

Vi kan tilbyde

  • et frivilligjob, hvor du kan tage del i et fællesskab, der afvikler spændende arrangementer og skaber et rum, hvor man kan være den man har lyst til at være
  • oplæring/opkvalificering i normkritik
  • stærk NGO-erfaring at sætte på CV’et
  • et netværk af LGBTQ+ personer at erfaringsdele med

 

Sådan søger du

Er du interesseret i jobbet som frivillig bedes du sende en motiveret ansøgning på en på ½ – 1 A4side, hvor du beskriver hvorfor du gerne vil være frivillig, og hvad du tænker du kan bidrage med på lejren.

Du skal også vedlægge et udfyldt eksemplar af dokumentet ‘ansøgningsskema for frivillige’. Hent skemaet her.

Ansøgningsskemaet og din motiverede ansøgning bedes du sendes til .

Ansøgningsfrist fredag d. 4. marts 2022 kl. 20, hvorefter vi behandler ansøgninger indenfor en uge. Der gives svar til alle ansøgere.

Skulle du have nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at sende en e-mail til vores sommerlejrkoordinatorer på mailen .