LGBT+ ungdomslejre

LGBT+ Ungdoms lejre er for alle LGBT+ unge mellem 16-25 år. Lejrene er for dig, der vil blive del af at trygt queerfællesskab. For dig, der vil lære at bruge din stemme aktivt. For dig, der vil blive klogere på aktivisme og normkritik, skrive læsebreve, producere film, skrive stærke taler eller personlige digte.

Alle LGBT+ Ungdoms lejre afholdes i ”højskolestil” med workshops, aktiviteter og oplæg – og selvfølgelig masser af tid til at hygge, slappe af og danne venskaber. Inklusion og tryghed er to bærende principper, og derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at gøre det så trygt som muligt for dig at være dig selv!

Der afholdes tre lejre om året: Forårslejr, sommerlejr og efterårslejr.

LGBT+ Ungdoms lejraktiviteter er støttet af Tuborgfondet samt Rudolph Care og Soundboks.

Deltagere til sommerlejr i gruppebillede med forskellige prideflag
Gruppebillede fra LGBT+ Ungdoms Sommerlejr 2021

Forårslejr

Forårslejren foregår oftest i weekender eller mindre ferier såsom påskeferien. Lejren giver mulighed for 25 unge LGBTQ+ deltagere at komme en weekend på lejr i trygge LGBTQ+ inkluderende rammer.

Som deltager på forårslejren bliver du mødt af et hold på 15 frivillige, som alle har erfaring med at skabe trygge rum for LGBTQ+ personer og derfor har en anerkendende og inkluderende tilgang. Sammen med 24 andre deltagere bliver du delt ind i mindre tryghedsgrupper. Hver tryghedsgruppe får tildelt en kontaktperson i form af en frivillig, der har ansvar for, at alle i tryghedsgruppen har det godt. På den måde er du sikker på, at der altid er nogen at snakke med, hvis du har brug for det. Lejren er alkoholfri.

Der er i alt 25 deltagerpladser, og de vil blive fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Det er gratis at deltage på lejren, men du vil blive opkrævet et depositum på 300 kr. i forbindelse med din tilmelding, som vil blive returneret hurtigst muligt efter lejrens afholdelse. Hvis du ønsker at fortryde din tilmelding, skal det ske inden d. 1. april 2022, såfremt du ønsker at få tilbagebetalt dit depositum. Sker din afmelding efter denne dato, eller hvis man ikke dukker op ved lejrens start, tilbagebetales depositummet ikke.

Forårslejrens aktiviteter foregår som udgangspunkt på dansk.

Sommerlejr

Sommerlejren har plads til 50 deltagere og foregår sommerferien. Lejren byder på spændende aktiviteter og workshops, men også rigeligt at klassiske lejraktiviteter som rundbold, strandtur, brætspil, film og andet hygge.

Du vil blive mødt af et hold på 20 frivillige, som alle har erfaring med at skabe trygge rum for LGBTQ+ personer og derfor har en anerkendende og inkluderende tilgang. Alle 50 deltagere bliver delt ind i mindre tryghedsgrupper. Hver tryghedsgruppe får tildelt to kontaktpersoner i form af en frivillig, der har ansvar for, at sikre sig at alle i tryghedsgruppen har det godt. På den måde sikrer vi, at der altid er nogen at snakke med, hvis man har brug for det. Lejren er alkoholfri.

SOMMERLEJR 2022

Mandag, 11. juli 2022 – fredag, 15. juli 2022.

Struer (Adresse opgives i deltagerbrev)

Tilmelding til sommerlejr 2023 åbner i foråret 2023. Der er i alt 50 deltagerpladser, og de vil blive fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Det er gratis at deltage på lejren, men du vil blive opkrævet et depositum på 300 kr. i forbindelse med din tilmelding, som vil blive returneret hurtigst muligt efter lejrens afholdelse.

SOMMERLEJRENS AKTIVITETER VIL SOM UDGANGSPUNKT FOREGÅ PÅ DANSK.

Efterårslejr

Efterårslejren foregår oftest i weekender eller mindre ferier såsom efterårsferien. Lejren giver mulighed for 25 unge LGBTQ+ deltagere at komme en weekend på lejr i trygge LGBTQ+ inkluderende rammer.

Som deltager på efterårslejren vil du blive mødt af et hold på 15 frivillige, som alle har erfaring med at skabe trygge rum for LGBTQ+ personer og derfor har en anerkendende og inkluderende tilgang. Sammen med 24 andre deltagere, bliver du delt ind i mindre tryghedsgrupper. Hver tryghedsgruppe får tildelt en kontaktperson i form af en frivillig, der har ansvar for, at sikre sig at alle i tryghedsgruppen har det godt. På den måde sikrer vi, at der altid er nogen at snakke med, hvis man har brug for det. Lejren er alkoholfri.

Vi søger lige nu frivillige til efterårslejren – se opslaget her.

EFTERÅRSLEJR 2022

Mandag, 17. oktober 2022 – torsdag, 20. oktober 2022.

Sydfyn (Adresse opgives i deltagerbrev)

Du kan nu tilmelde dig LGBT+ Ungdoms Efterårslejr.

Vær opmærksom på, at det er gratis at deltage på lejren, men at du vil blive opkrævet et depositum på 300,- i forbindelse med din tilmelding. De vil blive returneret efter lejrens afholdelse.

Der er i alt 25 deltagerpladser, og de vil blive fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Læs mere og tilmeld dig Efterårslejren her.