Næste tur

LVG
Se næste tur her:

Hareskovene

Søndag den 20. januar

Vi mødes på Københavns Hovedbanegård under uret kl. 11.00 og tager S-toget kl. 11.17 mod Farum. Vi står af på Skovbrynet St. kl. 11.47.

Vandregruppens første tur går til Hareskovene. Her har der altid været skov, bl.a. fordi det er et kuperet område og da man i dag ikke dyrker en intensiv skovdrift, men lader en del af skoven passe sig selv, så selvgroede træer vokser op og de væltede træer får lov at ligge, findes der et varieret plante- og dyreliv. Desuden rummer skovene mange forhistoriske minder fra bronzealder og bondestenalder. Fordelen ved at gå en vintertur i Hareskovene er, at man får en fin udsigt til det varierede landskab med skovsøer, moser, sletter og hulveje.

Afhængig af vejret vil vi gå mellem 6 og 9 km og hvis jorden ikke er alt for smattet vil vi også gå på de små stier. Vi ender ved Bryggeri Skovlyst, som er kendt for sin gode øl og smørrebrød, men kan også byde på andre ting https://www.bryggeriskovlyst.dk/menu/

Herfra går vi de to kilometer til Hareskoven Station, hvor der er tog hver 10. minut til København. Hvis vejret er klart, kan vi nyde fuldmånen (som dog først er helt fuld hen på morgenstunden). Hvis vejret ikke er til at gå på skovstier, går vi igennem Hareskov By til stationen.

Turledere: Bodil: 60 92 10 09.

Næste ture: Søndag d. 17. februar: Frederiksberg, Søndag d. 24. marts: Værløse Flyvestation, Søndag d. 14. april: Hørsholm til Karen Blixens hus.