Næste tur

LVG
Se næste tur her:

Mølleåen 2 – Farum til Lyngby

Søndag den 16. juni

Dette er den anden af tre ture, hvor vi følger Mølleåen fra dens udspring til den løber ud i Øresund. Mølleåen har sit udspring i Hettings Mose nær Bure Sø – herfra samles de første dråber, som siden bliver en kilde, en bæk og en stor å, som til sidst rammer Øresund. I dag er Mølleåen og hele det område, den gennemløber, et flot og rekreativt område, men Mølleåen har tidligere haft stor betydning for industrialiseringen af Danmark. Lidt populært kaldes Mølleåen for industrialiseringens vugge, det var nemlig her, at de første vandmøller blev opstillet og skabte grundlaget for udvikling af industri, men mere om det på den tredje tur.

Vi mødes på Københavns Hovedbanegård under uret kl. 10.05 og tager S-toget til Farum med afgang kl. 10.17 og ankomst kl. 10.55.

På den første tur forlod vi Mølleåen i Farum Sø. Denne gang starter vi, hvor Farum Sø og Furesøen er forbundet af en kanal. Vi går langs Furesøen i et utrolig flot, men noget kuperet terræn, så medbring evt. vandrestave. Når vi forlader Furesøen for at fortsætte langs Bagsværd Sø passerer vi Nybrovej, hvor det vil være muligt at stå af (efter ca. 8 km) og tage enbus. Vi komme nu lidt ind i Nybro Skov og følger Mølleåen langs Bagsværd Sø, her kan man se, at det spæde vandløb er blevet til en bred å. Vi fortsætter i Lyngby Åmose ad en bugtet og lettilgængelig sti direkte langs Lyngby Sø.

Så stopper vi Mølleåturen for denne gang og går til Cafe Amalie på Lyngby Hovedgade ikke langt fra Lyngby Station.

Medbring madpakke, drikkevand og evt. håndklæde, da det vil være muligt at bade. Der er toiletter ved Furesøbade og derefter buske.

Det er ikke en rundtur, men hvis man vil sætte en bil i Farum, kan man tage toget fra Lyngby tilbage efter den.

Turledere: Helle, tlf.: 21 92 72 55

Næste ture: 30. juni: Mølleåen 3 – Lyngby til Øresund; Lørdag 27. juli: Esrum til Mårum; 24./25. august weekendtur til Ulkerup Skov.